Έγκριση προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του έργου για το Αθλητικό Κέντρο του Αμπελώνα

400

Ο Δήμος Τυρνάβου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την έγκριση στο Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ του έργου «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ-ΕΠΙΣΚΕΥΗ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ του ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ» συνολικού ποσού 600.000,00 €.
Το Αθλητικό Κέντρο Αμπελώνα (ΑΚΑ) αποτελείται από δύο διακριτά τμήματα, το ένα από υπαίθριους χώρους γηπέδων τένις, μπάσκετ, βόλεϊ και beach βόλεϊ και μικρός στίβος πλάτους 2,40μ, ενώ το δεύτερο τμήμα περιλαμβάνει γήπεδο ποδοσφαίρου με τμήμα κερκίδων-αποδυτηρίων και αποθήκης υλικού.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την Μελέτη:
i. στο τμήμα των υπαίθριων εγκαταστάσεων μαζικού αθλητισμού, προβλέπεται η δημιουργία ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΤΕΝΙΣ, ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟ (7Χ7) και την επανακατασκευή σε νέα θέση του γηπέδου BEACH ΒΟΛΕΪ, με την παράλληλη αξιοποίηση αδιαμόρφωτου χώρου και την αναβάθμιση του συνόλου των εγκαταστάσεων με νέες επιστρώσεις (βαφές) των υφισταμένων γηπέδων, νέων προστατευτικών περιφράξεων, ηλεκτρικών και αρδευτικών εγκαταστάσεων
ii. στο τμήμα του γηπέδου, προβλέπεται η δημιουργία ΔΥΟ ΝΕΩΝ ΓΗΠΕΔΩΝ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗΣ (7Χ7) ΚΑΙ ΧΩΡΟ ΠΡΟΘΕΡΜΑΝΣΗΣ, με την μεταρρύθμιση-επέκταση του αγωνιστικού χώρου του υφιστάμενου Γηπέδου Αμπελώνα και την αναβάθμιση των δυνατοτήτων προπόνησης των αθλητών της ακαδημίας ποδοσφαίρου.
Οι ανωτέρω επεμβάσεις θα γίνουν με γνώμονα:
• την ανάγκη ανάπλασης υπάρχοντος αναξιοποίητου χώρου λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και απαιτήσεις μαζικού αθλητισμού, καθώς και των αναγκών λειτουργίας ακαδημίας ποδοσφαίρου
• την ασφάλεια και προστασία των αθλητών, την αναβάθμιση συνολικά του Αθλητικού Πυρήνα Αμπελώνα, ώστε να πληροί της προϋποθέσεις αθλητικών αναγκών υπαίθριας άθλησης των κατοίκων των οικισμών Αμπελώνα και Τυρνάβου.
Με την ολοκλήρωση του σπουδαίου αυτού έργου δημιουργείται ένας από τους μεγαλύτερους αθλητικούς πυρήνες στον Νομό Λάρισας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, καλύπτονται στο ύψιστο επίπεδο οι ανάγκες των κατοίκων της πόλης του Αμπελώνα, αλλά και ευρύτερα όλου του Δήμου Τυρνάβου, με αρτιότατες αθλητικές εγκαταστάσεις οι οποίες θα συμβάλλουν τόσο στον πρωταθλητισμό όσο και στον μαζικό αθλητισμό.
Ο Δήμαρχος Τυρνάβου, Ιωάννης Κόκουρας, σε σύντομη δήλωση του τόνισε:
«Ένα ακόμα σπουδαίο έργο για τον Αμπελώνα οδεύει προς ολοκλήρωση. Ένα έργο που θα βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές μας, συγχρόνως όμως θα αναβαθμίζει τις παρεχόμενες δυνατότητες για μαζικό αθλητισμό των Δημοτών μας. Θα ήθελα, να ευχαριστήσω θερμά τον Υπουργό Εσωτερικών, Π. Θεοδωρικάκο, ο οποίος απέδειξε έμπρακτα την αγάπη και το ενδιαφέρον του για τον Δήμο Τυρνάβου. Συνεχίζουμε να διεκδικούμε,με μεθοδικότητα και δυναμισμό, τις καλύτερες δυνατές συνθήκες διαβίωσης για τους πολίτες του Δήμου Τυρνάβου.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ