Έγκλημα κατ’ εξακολούθηση στον Αγιόκαμπο – Δηλητηρίασαν άλλα 3 σκυλιά

516

Συνεχίζεται η παρανοϊκή δράση, κάποιου ή κάποιων, εξολόθρευτρή αδέσποτων στον Αγιόκαμπο, η οποία μόνο φρίκη, αποτρο­πιασμό και αγανάκτηση προκαλεί.

Τρία ακόμα μεγαλόσωμα αδέσποτα σκυλιά βρέθηκαν δηλητηριασμένα χθες, μόλις δέκα ημέρες μετά τα επτά επίσης δηλητηρια­σμένα σκυλιά που εντοπίστηκαν στην ίδια περιοχή. Η κατάσταση δείχνει να ξεφεύγει, αν σκεφτεί μάλιστα κανείς ότι η Φιλοζωική Ένωση Παραλίων Δήμου Αγιάς «Φατσούλες» αναζητά κι άλλα που οι άνθρωποί της έχουν μέρες να δουν. Τα περιστατικά εντοπίστηκαν σε κεντρικότατο σημείο του Αγιοκάμπου και τα σκυλιά που θα­νατώθηκαν χθες ήταν καταγεγραμμένα από την Ένωση, μη δεσποζόμενα, στειρωμένα κι εμβολιασμένα, όπως άλλωστε και τα προηγούμενα.

Για το θέμα ο δημοτικός σύμβουλος Aγιάς Nίκος Τσιαγκάλης, αρμόδιος για τέτοια ζητήματα, δήλωσε στην «Ε»:

«Με μεγάλη λύπη και αγανάκτηση διαπιστώνουμε ότι ασυνείδητοι δηλητηριάζουν με αυτοσχέδιες φόλες αδέσποτα σκυλιά. Σκυλιά που η δημοτική αρχή σε συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία του Δήμου, και σύμφωνα με τους νόμους 4039/2012 και 4235/2014, έχουν στειρώσει, ταυτοποιήσει, εμβολιάσει, αποπαρασιτώσει και επανεντάξει στο φυσικό τους περιβάλλον. Τα σκυλιά αυτά, βάσει του νόμου 4235, τελούν υπό την προστασία του Δή­μου. Έχουν δε υπάρξει και περιστατικά όπου δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς έχουν δηλητηριαστεί από τις κακόβουλες αυτές πράξεις, αφού οι φόλες διασπείρονται παντού βάζοντας σε κίνδυνο τις ζωές όλων των ζώων. Το αδίκημα της κακοποίησής και θανά­τωσης ζώου διώκεται ποινικά. Ο νόμος 4235 προβλέπει ποινή φυλάκισής και χρηματική ποινή για κάθε ζώο που κακοποιείται ή θανατώνεται. Η δημοτική αρχή έσκυψε από την αρχή της Θητείας της πάνω από το πρόβλημα των αδέσποτων. Προχώρησε άμεσα σε πρόγραμμα στειρώσεων, ταυτοποίησης εμβολιασμού και αποπαρασίτωσης των αδέσποτων ζώων και είναι σε διαρκή επικοι­νωνία και συνεργασία με τα φιλοζωικά σωματεία «ΦΑΤΣΟΥΛΕΣ» και «ΖΩΗ». Ήδη έγινε το πρώτο βήμα, αφού ο Δήμος μας εντάχ­θηκε στο Πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών “Φιλόδημος” για τη δημιουργία καταφυγίου προσωρινής φύλαξής και διαχείρισης των αδέσποτων. Εξάλλου ο πολιτισμός ενός λαού φαίνεται από τον τρόπο που φέρεται στα ζώα του».

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here