«Έφυγε» από τη ζωή ο σπουδαίος Λαρισαίος γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς

126

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 83 ετών ο γνωστός γλύπτης με καταγωγή από τον Τύρναβο, Γιώργος Καλακαλλάς.

Γεννήθηκε το 1938 στον Τύρναβο. Άρχισε τις σπουδές του στο εργαστήριο γλυπτικής της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών του Γιάννη Παππά. Το 1963 διορίστηκε επιμελητής στην Έδρα Γλυπτικής του ΕΜΠ. Το 1984 εντάχθηκε στην βαθμίδα του λέκτορα και το 1997 έγινε καθηγητής του τμήματος Αρχιτεκτόνων του Ε.Μ.Π.[2]

Ο γιος του Ανδρέας τον αποχαιρετά γράφοντας: Έριξες την τελευταία σου στροφή…
Καλό σου ταξίδι ρε πατέρα!!!!


Δήλωση Πάνου Σάπκα για το θάνατο του γλύπτη Γ. Καλακαλλά

“Έφυγε από τη ζωή ο πολυβραβευμένος Τυρναβίτης γλύπτης Γιώργος Καλακαλλάς και πολυαγαπημένος δάσκαλος των φοιτητών του.
Μπορεί μην είναι πια εδώ, αλλά είναι και θα είναι το σπουδαίο έργο του. Σε μουσεία, πινακοθήκες, ιδρύματα, σε ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και σε δημόσιους χώρους σε διάφορα σημεία της χώρας μας, ανάμεσα στα οποία η ιδιαίτερη πατρίδα του και η Λάρισα.
Από τα δέκα υπαίθρια γλυπτά του που κοσμούν την πόλη μας, δεσπόζει αυτό του Ιπποκράτη που ακτινοβολεί το πνεύμα του αρχαίου προγόνου μας και μας εμπνέει να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μια ζωή με νόημα, μας υπενθυμίζει τη σημασία της τέχνης στην καθημερινότητά μας.
Ευσυνείδητος, ακούραστος, αθόρυβος, αγωνιστής, ευαίσθητος, ταλαντούχος, δίδαξε πάνω απ’ όλα ήθος, ενώ το εύρος και η αξία του καλλιτεχνικού του έργου μόνο περήφανους μας κάνει να νιώθουμε.
Εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στους οικείους του.”

Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Επιστημών Πάνος Σάπκας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here