Εφετείο Λάρισας: «Έσπασαν» τα ισόβια για τον φονιά με το τηγάνι

194

Με την αναγνώριση ελαφρυντικού στον καταδικασθέντα για ανθρωποκτονία από πρόθεση του αδερφού του με τηγάνι, τον Απρίλιο του 2017 στον Βόλο, «έσπασε» χθες στο Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Λάρισας η πρωτόδικη ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

Το ΜΟΕ Λάρισας έκρινε πάλι ένοχο τον 46χρονο Βολιώτη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, αντί των ισοβίων της πρωτόδικης απόφασης, καθώς του αναγνώρισε το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς εντός της φυλακής, όπου κρατείται. Έτσι ο καταδικασθείς αδερφοκτόνος πρόκειται να αποφυλακιστεί σε δύο μήνες, καθώς συμπληρώνει πενταετία κρατούμενος.

Στην απολογία του ο 46χρονος επανέλαβε την ομολογία του, όπως και στο ΜΟΔ Λάρισας όπου είχε πρωτόδικα καταδικαστεί, ότι είχε σκοτώσει με τηγάνι τον 38χρονο αδερφό του, παραμονή Πρωτομαγιάς 29 προς 30 Απριλίου 2017, στο σπίτι τους, στις εργατικές κατοικίες Φυτόκου, πάνω από τον περιφερειακό δρόμο.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του καταδικασθέντα, δικηγόρος Λάρισας Νικ. Δαγκλής ζήτησε να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός λόγω μέθης και διότι, όπως ισχυρίστηκε, ο αδερφοκτόνος βρισκόταν σε άμυνα, τα δύο ωστόσο αιτήματα δεν έγιναν αποδεκτά από το δικαστήριο.

Επίσης το δικαστήριο απέρριψε τα ελαφρυντικά που ζήτησε η υπεράσπιση για τον 46χρονο, της ειλικρινούς μεταμέλειας και ότι ωθήθηκε στην πράξη του εξαιτίας της ανάρμοστης συμπεριφοράς του θύματος. Η υπόθεση είχε προκαλέσει ακόμη ένα σοκ στην τοπική κοινωνία, ενώ το σώμα του 38χρονου είχε βρεθεί έξω από το σπίτι του ξημερώματα Πρωτομαγιάς, δίπλα από το αυτοκίνητό του και έφερε σοβαρά τραύματα στο κεφάλι.

Αρχικά ο 46χρονος είχε δηλώσει στην αστυνομία, πως ο ίδιος είχε βρει το πρωί τον αδερφό του έξω από το σπίτι τους. Ωστόσο, έπεφτε σε αντιφάσεις, καθώς είχε δηλώσει πως αυτός και ο αδερφός του είχαν πέσει θύματα ληστείας από τρεις άνδρες…

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή κ. Ρουμπίνη Λεονταρή, που είχε εξετάσει το πτώμα του 38χρονου, είχε χτυπηθεί με θλον αντικείμενο στο κεφάλι, ενώ εμφάνιζε σημεία συρσίματος, που σημαίνει πως το σώμα του είχε μετακινηθεί από το εσωτερικό του σπιτιού στον εξωτερικό χώρο.

Ο 46χρονος είχε ανακριθεί από την αστυνομία και περίπου μία ημέρα μετά ομολόγησε πως αυτός ήταν ο δράστης του εγκλήματος και πως σκότωσε τον αδερφό του με οικιακό σκεύος, τηγάνι.

Ο 46χρονος είχε δηλώσει στους αστυνομικούς, πως αυτός και ο αδερφός του είχαν καταναλώσει αλκοόλ και πως κάποια στιγμή του επιτέθηκε ο αδερφός του, ενώ αυτός στην προσπάθειά του να αμυνθεί, άρπαξε το τηγάνι και τον χτύπησε στο κεφάλι…

Ο 46χρονος, όπως ισχυρίστηκε, νόμιζε ότι ο αδερφός του είχε λιποθυμήσει και τον έβγαλε έξω από το σπίτι. Ο ίδιος στη συνέχεια πήγε για ύπνο και το πρωί που ξύπνησε, κατάλαβε τι είχε συμβεί…

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here