“Έμπρακτη στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια”

419

Με αφορμή την γνωστοποίηση στον Τύπο ότι στον τεχνολογικό εξοπλισμό Λυκείων, Γυμνασίων, Δημοτικών και Νηπιαγωγείων της χώρας προστέθηκαν 6.200 συσκευές τάμπλετ και 2.200 φορητοί υπολογιστές (προστίθενται σε 9.000 συσκευές tablet), επισημαίνουμε, για μια ακόμη φορά, την αυτονόητη ανάγκη ενίσχυσης των πολυτέκνων οικογενειών στο συγκεκριμένο ζήτημα, πέρα από την προβλεφθείσα γενική κι αόριστη ρήτρα. Στις πολύτεκνες οικογένειες η κατάσταση με την τηλεδιδασκαλία είναι οριακά χαοτική, λόγω προφανώς του αριθμού μαθητών, ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη και η δυσκολία από πιθανή τηλεργασία γονέα, όπως έχει επισημάνει εγγράφως και η ΑΣΠΕ- Ομοσπονδία Πολυτεκνικών Συλλόγων.
Δυστυχώς ούτε στην έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που ανακοινώθηκε σήμερα, ελήφθη μέριμνα ειδικά για την δοκιμαζόμενη πολύτεκνη οικογένεια. Θα έπρεπε να αρκεί το κριτήριο της πολυτεκνίας για μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση, που θα μπορούσε να δώσει μια λύση και στην προμήθεια ΗΥ για τις ανάγκες της τηλεκπαίδευσης.
Από την εμπειρία των μελών μας, γονέων και εκπαιδευτικών, η τηλεκπαίδευση σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει το έργο- το λειτούργημα του εκπαιδευτικού. Η διδασκαλία θα πρέπει με κάποιο τρόπο να αναπληρωθεί. Απευθύνουμε πάντως έκκληση στους εκπαιδευτικούς κάθε βαθμίδας, & τις αρμόδιες Διευθύνσεις, να προσαρμόσουν κατά το δυνατό τις αναρτήσεις τους στο σύστημα, ώστε να είναι εύληπτες από τα παιδιά και τους γονείς (δεν είναι όλοι μορφωμένοι) αλλά και επαληθεύσιμες: παρατηρούμε τεράστιες ποιοτικές διαφορές σε υλικό των εκπαιδευτικών, ενώ σίγουρα δεν αρκεί- μάλλον μπερδεύει- η τυχόν ποσότητα.
Τέλος, με αφορμή την διαβούλευση για το νομοσχέδιο στην εκπαίδευση, με λύπη διαπιστώνουμε ότι ενώ τα βασικά μόρια των άλλων κατηγοριών αυξήθηκαν από 0,50 έως 2 μονάδες, τα μόρια των πολυτέκνων παραμένουν στις 2 μονάδες. Αυτό συνεπάγεται, μαζί με τα μίζερα οικονομικά κριτήρια, και αυτά όχι ισότιμα, όχι μόνο παράλειψη, αλλά υποβάθμιση της ελάχιστης προστασίας της πολύτεκνης οικογένειας. Επισημαίνουμε ότι δεν υπάρχει κάποιο οικονομικό κόστος, ακόμη και στις ελεύθερες μεταγραφές πολυτέκνων.
Ζητούμε, και δημοσίως, την έμπρακτη στήριξη στην πολύτεκνη οικογένεια.

Σύλλογος Πολυτέκνων Λαρίσης και Περιχώρων
http://syllogospolyteknonlarisas.blogspot.com/

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ