Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας: “Εκπτώσεις με κλειστά καταστήματα”

276

Πώς μπορούν να συνυπάρξουν από τη μία, η κρατική απόφαση κάθε τόσο για απανωτές αναβολές εμπορικής δραστηριότητας, με τη χρονική παράταση του απαγορευτικού πού από 7.11.2020 έως και σήμερα, μας βρίσκει 67 μέρες με κλειστές επιχειρήσεις, και από την άλλη η έλλειψη αποζημίωσης από το κράτος στους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων, που καλούνται με κλειστό τον κλάδο μας, να πληρώνουν όλα τα πάγια λειτουργικά και ανελαστικά έξοδα που δημιουργεί το κατάστημα ακόμη και κλειστό;

Βρισκόμαστε σε αδιέξοδο.

Επικρατεί, θυμός, αγανάκτηση, αίσθημα απογοήτευσηςκαι ανασφάλειας για το μέλλον μας.

Η νέα παράταση του lockdown στην αγορά εξαντλεί και τα τελευταία αποθέματα των οικονομικών και ψυχολογικών αντοχών του εμπορικού κόσμου.

Η Αγορά δεν μπορεί να λειτουργήσει ομαλά, σε ένα ασταθές, αβέβαιο, ευμετάβλητο περιβάλλον ‘ευσυνείδητων’ αποφάσεων, με το «άνοιξε – κλείσε» των καταστημάτων.

Επιπλέον πληττόμαστε με πολύ σοβαρές οικονομικές συνέπειες, που έρχονται να προστεθούν στις ήδη συσσωρευμένες οφειλές από τα δύο lockdown, δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την δυσμενή θέση που βρίσκεται ο εμπορικός κλάδος.

Δύο εβδομάδες πριν, οι υπεύθυνοι δήλωναν πως η επιτυχία του clickaway συνίσταται στο ότι δεν προκάλεσε αύξηση των κρουσμάτων, αλλά σήμερα δεν επιτρέπουν ούτε καν αυτή τη επικουρική λύση.

Καθημερινά γίνονται συνεχείς παραβιάσεις των περιοριστικών μέτρων γύρω μας, αλλά «τα σπασμένα» πληρώνουν μονίμως τα εμπορικά καταστήματα με τη μηδαμινή επιδημιολογική επιβάρυνση.

Η απογοήτευση των συναδέλφων μικρομεσαίων εμπόρων για την άνιση μεταχείριση μεταλλάσσεται γοργά σε αγανάκτηση.

Από την πρώτη μέρα της πανδημίας οι συνάδελφοί μας, επιδεικνύουν ύψιστο αίσθημα ευθύνης, πειθαρχίας και σεβασμού στις οδηγίες όλων των υγειονομικών μέτρων.

Πρέπει όμως όλοι οι αρμόδιοι να καταλάβουν ότι πίσω από τα κατεβασμένα ρολά των εμπορικών καταστημάτων, εκτυλίσσονται πλέον σοβαρά επιχειρηματικά και οικογενειακά δράματα που θα φανούν τους αμέσως επόμενους μήνες.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Λάρισας αγωνίζεται και πιέζει καθημερινά προς όλες τις κατευθύνσεις, με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει, αναδεικνύοντας και ενημερώνοντας συνεχώς το τριτοβάθμιο όργανο για όλα τα προβλήματα που παρουσιάζονται, τις περεταίρω ενέργειες που μπορούν να γίνουν και τις κινήσεις που μπορούν να οδηγήσουν σε μια δικαίωση του αγώνα που όλοι δίνουμε.

Καλούμε την κυβέρνηση να σταθεί έστω και την ύστατη στιγμή με πνεύμα δικαίου δίπλα στη μικρή επιχείρηση,να επανεξετάσει το άνοιγμα όλων των καταστημάτων του λιανικού εμπορίου, έστω και με την μέθοδο click in shop, με την φυσική παρουσία των καταναλωτών στα καταστήματα, ανεξαρτήτως τετραγωνικών, με ραντεβού, δοκιμάζοντας τα προϊόντα, επιτρέποντας όμως τη χρήση και των μετρητών για περαιτέρω αγορές μέσα στο κατάστημα και όχι μόνο για τις προπαραγγελίες, προκειμένου να σωθεί ότι ακόμα σώζεται.

Επίσης καλούμε όλους τους βουλευτές του νομού να σταθούν και αυτοί στο ύψος των ιστορικών περιστάσεων αναλαμβάνοντας την ευθύνη και παίρνοντας θέση για το άνοιγμα της αγοράς επειγόντος.

.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here