Ε. Λιακούλη: «Γκρίζα Χριστούγεννα στην αγορά της Λάρισας»

64

Την εορταστική αγορά της Λάρισας επισκέφθηκε την παραμονή Χριστουγέννων η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη.
Η Λαρισαία Βουλευτής, αφού συνομίλησε εκτενώς με επιχειρηματίες και καταναλωτές , επεσήμανε τα εξής:
«Βαριά η “εορταστική” ατμόσφαιρα σήμερα στην πόλη μας, καθώς η ιλιγγιώδης ακρίβεια και η ανεξέλεγκτη ενεργειακή κρίση ρίχνει βαριά τη σκιά της. Ο εμπορικός κόσμος, αλλά και οι συμπολίτες μας, μου μετέφεραν -για ακόμα μια φορά- την απόγνωσή τους για την εκτόξευση των τιμών. Συνάνθρωποί μας, αδυνατούν να καλύψουν στοιχειώδεις ανελαστικές δαπάνες, με το εορταστικό τραπέζι να πλησιάζει σαν δαπανηρός εφιάλτης και όχι ως χαρμόσυνο γεγονός. Είναι γεγονός πλέον ότι στην Ελλάδα, ενώ οι μισθοί είναι από τους χαμηλότερους στην Ευρώπη, το κόστος ζωής να είναι από τα υψηλότερα. Και όλα αυτά, ενώ η Κυβέρνηση “σφυρίζει αδιάφορα” και πετά προεκλογικά “ξεροκόμματα” σαν “καθρεφτάκια σε ιθαγενείς”.
Επιτέλους, απαιτείται να μπει τέλος στην αισχροκέρδεια που παίζεται στις πλάτες του Ελληνικού Λαού. Στη θέση της κερδοσκοπίας και των πλεονασμάτων λίγων και εκλεκτών, ήρθε η ώρα να υλοποιηθούν οι ρεαλιστικές προτάσεις που εμείς στο ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχουμε προ πολλού επεξεργαστεί. Επιβολή πλαφόν στη λιανική τιμή της ενέργειας, μείωση έμμεσων φόρων, αύξηση του κατώτατου μισθού, εντατικοί έλεγχοι στην αγορά, στοχευμένες παρεμβάσεις για τα “κόκκινα” δάνεια, την προστασία της α’ κατοικίας και τα χρέη προς Εφορία και Ασφαλιστικά Ταμεία, είναι ορισμένες από τις λύσεις που έπρεπε ήδη να είχαν γίνει πράξη.
Εύχομαι από καρδιάς να είναι τα τελευταία Χριστούγεννα που αναρίθμητοι συμπολίτες μας ξεπαγιάζουν γιατί διστάζουν να ανοίξουν τη θέρμανση, που γονείς αδυνατούν να προσφέρουν στα παιδιά τους το δώρο που λαχταρούν.
Δεν θα αφήσουμε την ελληνική κοινωνία να ξεψυχήσει στην ανέχεια σαν “το κοριτσάκι με τα σπίρτα”. Υπάρχει ο εναλλακτικός δρόμος, Αξιοπρέπειας και Ευημερίας, που όλοι μαζί μπορούμε να διαβούμε.»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here