Ε. Λιακούλη: «Από την Ελασσόνα ξεκινά το μήνυμα της μεγάλης επιστροφής του ΠΑΣΟΚ»

64

Μια ξεχωριστή σε πλήθος και πάθος πολιτική εκδήλωση, πραγματοποίησε με πρωτοβουλία της στην Ελασσόνα, η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και Υπεύθυνη Βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελία Λιακούλη, παρουσία του Αντιπροέδρου της Βουλής και Βουλευτή Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Στην εκδήλωση που προσέλκυσε πλήθος κόσμου, με αξιοσημείωτη συμμετοχή της νέας γενιάς, το “παρών” έδωσε, χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ο Δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας και η Συντονίστρια της Δημοτικής Οργάνωσης Φωτεινή Ιγγλέζου, ενώ παραβρέθηκαν Μέλη της ΝΕ και ΚΠΕ ΠΑΣΟΚ, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων .
Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ελασσόνας αναφέρθηκε στο έργο της Ε. Λιακούλη, εξάροντας την συνεργασία τους και την έντονη και διαρκή παρουσία της στην περιοχή της Ελασσόνας, προτάσσοντας τα καινούρια ζητήματα που πρέπει να διαχειριστούν από κοινού.
« Η αγάπη σας, το πάθος σας και η ανταπόκρισή σας σήμερα , δεν με συγκινούν απλώς, με σφραγίζουν, με κάνουν να πεισμώνω ακόμη περισσότερο και να γίνεται πια στοίχημα που δεν μπορεί να χαθεί, η δημοκρατική ανατροπή και η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ», ήταν η εισαγωγή της Ε. Λιακούλη, μετά την υποδοχή του κόσμου που ήταν πράγματι συγκινητική, με τον ύμνο του ΠΑΣΟΚ και τις σημαίες του να κυματίζουν παντού.
«Ανταμώνουμε 3,5 χρόνια μετά τις εκλογές του 2019, μετά τη στιγμή που η δική σας εμπιστοσύνη και αγάπη, μου ανέθεσε την πολύτιμη αποστολή να γίνω η φωνή σας μέσα στη Βουλή. Αυτή η εμπιστοσύνη, αποτέλεσε την πυξίδα, που καθοδήγησε κάθε κίνησή μου, εδώ και 40 μήνες. Χαίρομαι γιατί μπορώ ακόμα να σας κοιτάξω στα μάτια. Όπως μου δώσατε εντολή, έφερα μέσα στη Κοινοβούλιο, δυνατά και διεκδικητικά, τη δική σας φωνή, τα προβλήματα της Ελασσόνας και των Ανθρώπων της», τόνισε η Ε. Λιακούλη στην ομιλία της.
Στη συνέχεια έκανε μνεία στα προβλήματα και τις ανάγκες ειδικά της Ελασσόνας, για τα οποία έχει αναλάβει αναρίθμητες κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, ενώ υπενθύμισε τις προτάσεις που επεξεργάστηκε για την περιοχή, αναλύοντας τα θέματα που αφορούν στο Φράγμα Αγιονερίου, στην αγροτική και κτηνοτροφική παραγωγή, στην παραγωγή και διακίνηση της Φέτας Ελασσόνας, στην ανάγκη ίδρυσης ΙΕΚ γαλακτοκομίας – τυροκομίας, στην αξιοποίηση του μυθικού Ολύμπου και τη δημιουργία Μυθολογικού Πάρκου, αλλά και το αίτημά της για “υιοθέτηση” της Οικονομείου Σχολής Τσαριτσάνης από τη Βουλή των Ελλήνων, ώστε να διασωθεί ο ανεκτίμητος θησαυρός της.
Οι δύο Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αφιέρωσαν μεγάλο μέρος των τοποθετήσεων τους «στις αγρότισσες και τους αγρότες, που ανεβαίνουν έναν δύσβατο “Γολγοθά”, καθώς εξαιτίας της Κυβέρνησης έχει πλέον καταστεί ασύμφορη και ζημιογόνος η ενασχόληση με τον πρωτογενή τομέα», τονίζοντας πως «ο Δήμος Ελασσόνας είναι Τόπος ευλογημένος από το Θεό, αλλά ταλαιπωρημένος από τον κ. Μητσοτάκη».
«Ο αποκλεισμός από τις συνδεδεμένες ενισχύσεις των καρπών με κέλυφος, αλλά και χιλιάδων στρεμμάτων καλλιέργειας καλαμποκιού, είναι ακόμα μια “μαχαιριά” στην πλάτη σας, τη στιγμή που αγωνίζεστε “με νύχια και με δόντια” να επιβιώσετε», υπογράμμισαν, ενώ παρουσίασαν το «πολύπλευρο Σχέδιο του ΠΑΣΟΚ για την Αγροτιά, για την παραγωγική ανασυγκρότηση με βιώσιμη ανάπτυξη, που περιλαμβάνει βραχυπρόθεσμα στοχευμένα μέτρα για το δυσβάστακτο παρόν, αλλά και μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες παρεμβάσεις θεμελίωσης μιας καλύτερης επόμενης ημέρας, πάντοτε ρεαλιστικά – τεκμηριωμένα – κοστολογημένα».
Ε. Λιακούλη και Οδ. Κωνσταντινόπουλος αναφέρθηκαν εκτενώς «στις “συμπληγάδες” του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού και της αισχροκέρδειας στην ενέργεια», τεκμηριώνοντας με αριθμούς και δεδομένα πως «ο Πρωθυπουργός παίζει τον “τροχονόμο” ισχυρών οικονομικών συμφερόντων, εμπαίζοντας τους πολίτες που φτωχοποιούνται». Ανέδειξαν, επίσης, τη δέσμη προτάσεων του ΠΑΣΟΚ για την κοινωνία, τα νοικοκυριά, τους επαγγελματίες, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς και την πρόσφατη Τροπολογία που κατέθεσαν, για προστασία της 1ης κατοικίας και για να διατηρούν ως μέσο επιβίωσης οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, ποσοστό της γης που έχει κατασχεθεί.
Ο Αντιπρόεδρος της Βουλής και η Λαρισαία Γραμματέας της Κ.Ο. επεσήμαναν την ανάγκη «για Ισχυρή Δημοκρατία, χωρίς “κοριούς” και “κλειδαρότρυπες”, με Διαφάνεια και Λογοδοσία, Κοινωνική Δικαιοσύνη και σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για ένα Κράτος που δεν θα αποτελεί κομματικό λάφυρο και αρένα εξόντωσης των πολλών προς γιγάντωση των λίγων». Κάλεσαν τους πολίτες της Ελασσόνας, του Νομού Λάρισας και ολόκληρης της Θεσσαλίας, «να εμπιστευτούν την αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ με το Νίκο Ανδρουλάκη, για τη δημοκρατική ανατροπή απέναντι στον ελιτισμό και το λαϊκισμό, για μια σοσιαλδημοκρατική προοδευτική διακυβέρνηση που θα φέρει ξανά τους κατοίκους της περιφέρειας στο προσκήνιο, με την Αξιοπρέπεια και την Ευημερία που αξίζουν».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here