Ε. Λιακούλη: Αναξιόπιστα τα τεστ ; Σήμερα, να έρθει ο ΕΟΔΥ στη Λάρισα!

419

Σοκ προκάλεσε χθες, λίγο πριν τα μεσάνυχτα, μια σοβαρή καταγγελία από τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας κ. Γιαννακόπουλο, ότι οι ομάδες ιατρών των δύο εργαστηρίων της πόλης που μετέβησαν στον οικισμό της Νέας Σμύρνης για να πάρουν δείγματα, ώστε να πραγματοποιήσουν το Τεστ του κορωνοϊού, δηλώνουν ότι «δεν είναι αξιόπιστα τα αποτελέσματα, καθώς δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο».
Ειδικότερα, ο κ Γιαννακόπουλος, μετέφερε με εμφανή ανησυχία, την σοβαρή καταγγελία των ιατρών των ιδιωτικών εργαστηρίων που μετέβησαν στον οικισμό χωρίς τη συνοδεία αστυνομικών, καθώς αποκάλυψαν ότι δεν μπόρεσαν να λάβουν σωστά δείγματα, διότι καθοδηγήθηκαν, υπό συνθήκες δύσκολες, σε συγκεκριμένα άτομα, μικρής ηλικίας , που όλα ανήκαν σε τέσσερις οικογένειες
Οι ίδιοι οι γιατροί, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην επιστήμη και στην πόλη, πραγματοποίησαν αυτή την αναφορά στον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί σοβαρά το ζήτημα, καθώς η παραπλάνηση αυτή την κρίσιμη στιγμή σε σχέση με την πραγματική κατάσταση και το μέγεθος του προβλήματος , μπορεί να αποβεί μοιραία για την πόλη μας και τραγική για τους πολίτες .
Με τη δημόσια υγεία δεν μπορεί να παίζει κανείς.
Είμαστε σε ιδιότυπο πόλεμο, εγκλωβισμένοι, με τη χώρα και τους πολίτες σε αγωνία, για το παρόν και το μέλλον .
Είμαστε συγκλονισμένοι με αυτά που βλέπουμε στον κόσμο γύρω μας , στην Ιταλία , στη Γαλλία, στις ΗΠΑ, με τις εκατόμβες νεκρών, τους ομαδικούς τάφους, της ομαδικής συμφοράς..
Ο εχθρός είναι «αόρατος» και γνωρίζουμε πολύ λίγα πράγματα γι’αυτόν .
Δεν είναι δυνατόν, αυτά τα λίγα που γνωρίζουμε, να μην τα εφαρμόζουμε .
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να επαναληφθούν τα τεστ, με την τήρηση του πρωτοκόλλου απαρέγκλιτα.
Να έρθει ο ΕΟΔΥ σήμερα , να ληφθούν ξανά τα δείγματα σωστά και να εξαχθούν αξιόπιστα αποτελέσματα.
Θέλουμε να είμαστε αισιόδοξοι, να είναι μηδενικό το αποτέλεσμα, αλλά να είναι αληθινά μηδενικό.
Τέλος, ας σταματήσουμε να ζεσταίνουμε με τα χνώτα μας το « αυγό του φιδιού», με κορώνες και ρατσιστικές εξάρσεις.
Από αυτόν τον θανατηφόρο ιο, αρρώστησαν εργάτες, βουλευτές, λαχειοπώλες , πρωθυπουργοί, υπουργοί, δημοσιογράφοι, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, οι γιαγιάδες και οι παππούδες μας , εμείς – όλοι μπαλαμοί!
Δεν φταίνε οι Άνθρωποι για την αρρώστια τους. Η κοινωνική ενσωμάτωση των Ρομά δεν έγινε ποτέ, με ευθύνη πολλών. Αλλά , δεν είναι η στιγμή σήμερα να το αναλύσουμε αυτό
Σήμερα και τώρα, μπροστά είναι η επιστήμη. Να εφαρμοστούν αυστηρά όλα τα μέτρα, από όλους. Να σταματήσουν τα επικοινωνιακά παιχνίδια και να γίνουν σωστά τα τέστ.
Αυτή ΔΕΝ είναι μια λεπτομέρεια.
Είναι η παράμετρος που θα μπορούσε να κάνει Μπέργκαμο τη Λάρισα !

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ