«Δυστυχώς κατευθύνθηκα προς το τούνελ, δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν» λέει ο οδηγός

106

Τις δραματικές στιγμές μετά το φονικό τροχαίο στο Βουκουρέστι περιέγραψε ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου με τους 47 Έλληνες που ξεκίνησαν για το ταξίδι τους στη Ρουμανία ενώ αναφέρθηκε και στην απόφασή του να κατευθυνθεί προς το τούνελ.

«Δυστυχώς πήρα την απόφαση να κατευθυνθώ προς το τούνελ. Δεν υπήρχε σήμανση ότι απαγορευόταν. Ήταν η κακιά η ώρα. Μετά την πρόσκρουση δεν πιστέψαμε ότι θα βγει κανείς ζωντανός. Άκουσα παντού φωνές και κλάματα, ήμουν σοκαρισμένος και δεν μπορούσα να αντιδράσω. Δυστυχώς ήμουν στο τιμόνι εγώ, θα μπορούσα να είναι κάποιος άλλος. Αν δεν ήταν τόσο βαριά η μεταλλική μπάρα, δεν θα παθαίναμε τίποτα, θα ήμασταν ζωντανοί και θα περπατούσαμε στο Βουκουρέστι. Είμαι έτοιμος να παρουσιαστώ στη Δικαιοσύνη, όποτε με φωνάξουν, μπορώ κάτι άλλο να κάνω», σημείωσε ο οδηγός μέσω του δικηγόρου του, μιλώντας στο OPEN.

Στο μεταξύ, ένα νέο βίντεο ντοκουμέντο από το τροχαίο δυστύχημα στη Ρουμανία βλέπει το «φως». Είναι η στιγμή που το λεωφορείο με τους Έλληνες ταξιδιώτες συγκρούεται στην μεταλλική αψίδα με αποτέλεσμα ένας 53χρονος από τη Λάρισα να χάσει τη ζωή του και άλλοι 24 άνθρωποι να τραυματιστούν σε δυστύχημα στη Ρουμανία – ορισμένοι εκ των οποίων σοβαρά – κατέγραψε κάμερα ασφαλείας.

Στο βίντεο που έφεραν στη δημοσιότητα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης φαίνεται το λεωφορείο να πλησιάζει την αψίδα χωρίς ο οδηγός να μειώνει την ταχύτητα του οχήματος και χωρίς να φαίνεται ότι εκτιμά πως το μεγάλο όχημά του δεν χωράει κάτω από αυτή. Όπως φαίνεται στο βίντεο ο μεταλλικός δείκτης ύψους «θέρισε» το επάνω τμήμα του λεωφορείου το οποίο ακινητοποίησε ο οδηγός του.

 

 

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here