Στο δρόμο οι αγρότες της Θεσσαλίας

370

Σε κινητοποιήσεις κατέρχονται από αύριο οι αγρότες της Θεσσαλίας που συνάσονται με την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων μετά την άκαρπη συνάντηση που είχαν το πρωί της περασμένης Παρασκευής με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρο Αραχωβίτη. Οι κινητοποιήσεις θα ξεκινήσουν αύριο Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου από την περιοχή της Θεσσαλίας και συγκεκριμένα τον Πλατύκαμπο της Λάρισας, τα Φάρσαλα και τον αυτοκινητόδρομο Ε65 στην Καρδίτσα.
«Είμαστε να ξεκινήσουμε τις κινητοποιήσεις και να βγουν τα τρακτέρ στη Θεσσαλία με μαζική συμμετοχή των αγροτών της περιοχής ώστε τα άμεσα αιτήματα που έχουμε να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση», δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο εκπρόσωπος της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων και πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας Ρίζος Μαρούδας.

«Οι απαντήσεις που πήραμε όχι μόνο δεν μας ικανοποιούν, αλλά δείχνει ότι η κυβέρνηση έχει κάνει την επιλογή της να μη στηρίξει τον πρωτογενή τομέα με μια σειρά μέτρα που είναι αναγκαία, αλλά και να στηρίξει άλλα συμφέροντα σε βάρος των παραγωγών και των καταναλωτών», επεσήμανε.

Οι αγρότες της Π.Ε. Λάρισας θα συγκεντρωθούν στις 11 το πρωί στη παλιά Εθνική Οδό Λάρισας – Βόλου στο ύψος της διασταύρωσης με Γαλήνη (συμβολική παρουσία των τρακτέρ) και στην πλατεία των Φαρσάλων όπου αναμένεται μεγάλη συμμετοχή των αγροτών οι οποίοι εκτός από τα αιτήματα που βάζει η Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, μείωση του κόστους παραγωγής, ακατάσχετο χρημάτων, κατώτερες εγγυημένες τιμές των αγροτικών προϊόντων, βαμβάκι, αφορολόγητο πετρέλαιο, βάζουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τους δασικούς χάρτες.

Οι κινητοποιήσεις των αγροτών θα έχουν συνέχεια και μετά τις γιορτές και ειδικότερα το τελευταίο δεκαήμερο του Ιανουαρίου όπου αναμένεται να έχουν πανελλαδικό χαρακτήρα, εάν δεν δοθούν λύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here