Δράση προληπτικής ιατρικής από το Κέντρο Κοινότητας – Παράρτημα Ρομά στα νηπιαγωγεία της Νέας Σμύρνης

293

Με γνώμονα τη στοματική υγεία το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων την Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2019 πραγματοποίησε δράση ενημέρωσης και οδοντιατρικό έλεγχο σε μαθητές του 2ου και 31ου Νηπιαγωγείων Νέας Σμύρνης.
Σύμφωνα με έρευνες που διενεργήθηκαν υπό την αιγίδα της Ελληνικής Οδοντιατρικής Ομοσπονδίας, η στοματική υγεία των ενηλίκων και ανηλίκων στην Ελλάδα έχει επιδεινωθεί σε σχέση με την προηγούμενη δεκαετία. Η κακή στοματική υγεία συσχετίζεται με σειρά νοσημάτων που αφορούν στην γενική υγεία του ανθρώπου.
Οι μικροί μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από την οδοντίατρο του Παραρτήματος Ρομά κα. Βράνα Ευαγγελία και με την βοήθεια της Κοινωνιολόγου του Παραρτήματος κα. Μπουκόρου Εύη, τις Διευθύντριες των Νηπιαγωγείων κα. Σαμαρίνα Ασημίνα, Ανδρέου Βασιλική καθώς και τους Νηπιαγωγούς των δύο Νηπιαγωγείων, χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το πόσο σημαντική είναι η υγεία των δοντιών, για τον σωστό τρόπο καθαρισμού και προστασίας τους, αλλά και για την σημαντικότητα του τακτικού προληπτικού οδοντιατρικού ελέγχου, τονίζοντας πως η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη θεραπεία και σε συνδυασμό με την προσεγμένη διατροφή αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι για την υγεία του στόματος.
Να επισημάνουμε πως στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων λειτουργεί Οδοντιατρείο για την κάλυψη θεραπευτικής οδοντιατρικής φροντίδας ενηλίκων και ανηλίκων της περιοχής.
Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας του Δήμου Λαρισαίων εντάσσεται στο «Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Θεσσαλίας 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Για πληροφορίες στο Παράρτημα Ρομά του Δήμου Λαρισαίων, Δημοσθένους 45, τηλέφωνο: 2410231122, email: kkoinotitasroma@larissa-dimos.gr.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here