Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ τον Απρίλιο 2022

267

Τον μήνα Απρίλιο, το προσωπικό της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, στο πλαίσιο της συνεργασίας με Δήμους, Φορείς και Υπηρεσίες Κοινωνικής Φροντίδας, συνέχισε τις προγραμματισμένες δράσεις του, με απώτερο στόχο την αντιμετώπιση των εξαρτήσεων από νόμιμες και παράνομες ουσίες.
Η Κινητή Μονάδα είχε σταθερή παρουσία σε εβδομαδιαία βάση στην Καρδίτσα και σε δεκαπενθήμερη βάση στα Φάρσαλα και στην Ελασσόνα. Συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης σε εξαρτημένα άτομα και τις οικογένειές τους, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από τους Δήμους, με απόλυτο σεβασμό στο απόρρητο των πληροφοριών. Συνεχίστηκαν σε σταθερή βάση οι εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και ειδικότερα στην περιοχή του Αναύρου.
Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας σε συνεργασία με τις εργαζόμενες του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Τυρνάβου, πραγματοποίησε ενημερωτική δράση σε γονείς με θέμα “Η Οικογένεια ως Φορέας Πρόληψης”. Ενημερωτική δράση πραγματοποιήθηκε επίσης σε εκπαιδευτικούς στο Γυμνάσιο Πυργετού, παρουσία των Κοινωνικών Λειτουργών και της κας Πανωρέας Τσικλιτάρη, Κοινωνικής Λειτουργού – Προϊσταμένης του Τμήματος Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Τεμπών, καθώς και σε εκπαιδευτικούς στο Γενικό Λύκειο Αγιάς.
Στην Καρδίτσα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την κα Μαρία Τσιαλκούτη, Προϊσταμένη – Κοινωνική Λειτουργό Πρόνοιας Καρδίτσας, τον κ. Θεόδωρο Θεοδωρόπουλο, Αντιδήμαρχο Εθελοντισμού, Ειδικών Πληθυσμιακών – Κοινωνικών Ομάδων, Αλληλεγγύης και Δημόσιας Υγείας Δήμου Καρδίτσας και τον κ. Απόστολο Ταξιάρχη νέο Διευθυντή της Διεύθυνσης ΚοινωνικήςΠρόνοιας, Δημόσιας Υγείας και ΑμεΑ Δήμου Καρδίτσας, με σκοπό τη διευθέτηση

θεμάτων αναφορικά με την εκδήλωση για τον διαγωνισμό αφίσας με θέμα «Ζωγραφίζοντας τη ζωή, μπορώ να αλλάξω, να ονειρευτώ, να μάθω να ζω χωρίς εξαρτήσεις», που υλοποιήθηκε σε Σχολεία της πόλης.
Η Κινητή Μονάδα του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ παρευρέθηκε με ενημερωτικό περίπτερο στη δράση Εθελοντικής Αιμοδοσίας που πραγματοποιήθηκε στο ΚΑΠΗ Φαρσάλων ενημερώνοντας τους παρευρισκόμενους για τη λειτουργία της Κινητής Μονάδας και του θεραπευτικού προγράμματος ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ.
Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας υλοποίησε Πασχαλινή δράση στην Καρδίτσα, με την ανταλλαγή ευχών και την προσφορά σοκολατένιων κερασμάτων.
Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.
Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

Exif_JPEG_420

 

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here