Δράσεις της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ το Νοέμβριο 2022

85

Το μήνα Νοέμβριο, τα στελέχη της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα τη Λάρισα, προχώρησαν στην υλοποίηση νέων δράσεων σε συνεργασία με Δήμους και Κοινωνικές Υπηρεσίες.

Υπήρξε σταθερή παρουσία στην Καρδίτσα, μία φορά την εβδομάδα, με λειτουργία ενημερωτικού περιπτέρου και διανομή έντυπου υλικού στους πολίτες. Παράλληλα, συνεχίστηκαν οι ατομικές συναντήσεις συμβουλευτικής υποστήριξης τόσο σε εξαρτημένους χρήστες, όσο και σε μέλη της οικογένειάς τους. Συνεχίστηκαν σε εβδομαδιαία βάση οι εξωτερικές παρεμβάσεις στο Βόλο και συγκεκριμένα στο πάρκο Αναύρου, με σκοπό την παροχή φροντίδας σε ενεργούς εξαρτημένους χρήστες.

Στην περιοχή των Φαρσάλων, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους Προέδρους των Κοινοτήτων Βαμβακούς, Σταυρού, Ευυδρίου και Σκοπιάς με στόχο την οργάνωση ανοιχτής συζήτησης με θέμα: “Η οικογένεια ως φορέας πρόληψης των εξαρτήσεων’’, καθώς και συναντήσεις με τους εκπαιδευτικούς του ΕΠΑΛ και του 2ου Γυμνασίου Φαρσάλων, οι μαθητές των οποίων θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα πρόληψης των εξαρτήσεων μέσω της Τέχνης.

Ανάλογο πρόγραμμα θα υλοποιηθεί και στο Γυμνάσιο Πυργετού. Οι μαθητές έχουν ενημερωθεί και έχουν προχωρήσει στην επιλογή project με θέμα την πρόληψη των εξαρτήσεων, καθώς και στη σχολική κοινότητα της Καρδίτσας.

Ενημέρωση με θέμα την εξαρτητική συμπεριφορά πραγματοποιήθηκε στους μαθητές του 7ου Γυμνασίου Καρδίτσας. Επίσης, ενημερώθηκαν σχετικά με την πρόληψη των εξαρτήσεων καθηγητές, γονείς και μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου στο Λιβάδι Ελασσόνας.

Το προσωπικό της Κινητής Μονάδας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ συναντήθηκε στην Καρδίτσα με την κα Ελένη Κουλούρα, Διοικητική Υπάλληλο του Κοινωνικού Παντοπωλείου με σκοπό την ενημέρωση εξυπηρετούμενων κοινωνικά ευάλωτων ομάδων. Συναντήθηκε επίσης με την κα Ιωάννα Αγγέλου, Κοινωνική Λειτουργό στο Κοινωνικό Φαρμακείο, με σκοπό το σχεδιασμό χριστουγεννιάτικης δράσης σε συνεργασία με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Καρδίτσας.

 

 

 

 

Η λειτουργία της Κινητής Μονάδας Περιφέρειας Θεσσαλίας του ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ με έδρα την Λάρισα εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας «Ανάπτυξη και αξιοποίηση ικανοτήτων ανθρώπινου δυναμικού – ενεργός κοινωνική ενσωμάτωση» του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος «Θεσσαλία 2014-2020» και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο.

 

Όλες οι υπηρεσίες παρέχονται δωρεάν και χωρίς λίστες αναμονής.

 

ΚΙΝΗΤΗ ΜΟΝΑΔΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Κύπρου 103, Τ.Κ.: 41222, Λάρισα

Τηλ.: 2410 555053 & 2410 253936

E-mail: kmlarissa@kethea-exodos.gr

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here