Δωρεάν self test σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ζητά ο Κόκκαλης

213

Να διατεθούν δωρεάν self test και σε ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης.
Σε δήλωσή του ο κ. Κόκκαλης σημειώνει τα εξής: «Η εισαγωγή και των self test στη συνολική προσπάθεια ελέγχου της πανδημίας δημιούργησε το παράδοξο, να επιβάλλεται μεν στους εργαζόμενους η υποχρεωτική εξέταση με δωρεάν test, αλλά να μην έχει προβλεφθεί κάτι αντίστοιχο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες – εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους. Αναφέρομαι σ’ εκείνους που ιδίως στις μικρές επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, είναι και οι ίδιοι εργαζόμενοι, έρχονται σε επαφή με πλήθος πελατών για να τους εξυπηρετήσουν, όμως δεν έχουν το ίδιο δικαίωμα πρόσβασης σε δωρεάν self test!
Δεν μπορεί η κυβέρνηση να επικαλείται την ατομική ευθύνη των εργοδοτών χωρίς όμως να η ίδια να έχει αναλάβει την αυτονόητη ευθύνη να εξασφαλίσει τη δωρεάν διάθεση self test και γι’ αυτή την κατηγορία των εργαζομένων. Αναζητείται επειγόντως η κοινή λογική και η άμεση κάλυψη των συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here