Δωρεάν Δοκιμαστικό Μάθημα Lindy Hop by Lindy Hop Larisa στον Χορίαμβο

335

Δήλωσε συμμετοχή στο νέο τμήμα Swing που ξεκινάει στο Χορίαμβο, Γαληνού 5 & Φαρμακίδου, και μάθε LINDY HOP, τον αυθεντικό χορό της Swing Jazz μουσικής!

Οι εγγραφές έχουν ξεκινήσει! Περισσότερες πληροφορίες για μαθήματα και εγγραφές στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χορίαμβο (Γαληνού 5 & Φαρμακίδου) και στα τηλ 6909846224 και 6932200818. Ωράριο γραμματείας 18.00 – 22.00

Τι είναι το Lindy Hop?

To Lindy Hop είναι ο πρώτος ζευγαρωτός χορός στη swing μουσική. Είναι κοινωνικός χορός. Από τη γέννησή του στα μεγάλα ballrooms του Harlem οι καλύτεροι χορευτές πραγματοποιούσαν και «διαγωνισμούς» μεταξύ τους – πράγμα που οδήγησε στην εισαγωγή των ακροβατικών βημάτων – ενώ λίγο αργότερα γίνονταν και shows κυρίως στις ταινίες του cinema. Δεν υπάρχει η έννοια της νταμας και του καβαλιέρου, αλλά του lead (καθοδηγώ) και follow (ακολουθώ). Το lindy hop είναι αυτοσχεδιαστικός χορός και βασίζεται στην επικοινωνία μεταξύ lead και follow. Έχει αφροαμερικάνικες ρίζες και είναι γειωμένος χορός, βρίσκομαι χαμηλά στο έδαφος, πράγμα που το ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους ζευγαρωτούς χορούς που ξέρουμε (ευρωπαϊκούς και λατινοαμερικάνικους). Το ζευγάρι χορεύει μαζί πάνω στο ρυθμό της swing μουσικής και μεταφέρει στο σώμα του τον παλμό της (bounce). Το lindy hop απελευθερώνει πλήρως το σώμα, είναι χαρούμενο και διασκεδαστικό και φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά βοηθώντας τους να επικοινωνήσουν με έναν διαφορετικό τρόπο. Χωρίς λόγια, αλλά μεσώ της μουσικής.

Το Lindy Hop Larisa έφερε στην πόλη της Λάρισας το Lindy Hop και τους swing χορούς και δραστηριοποιείται από το 2014 στον Πολυχώρο Πολιτισμού Χορίαμβο, Γαληνού 5!

Πάντα υπάρχει ένας λόγος για χορό!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here