Δωρεάν διελεύσεις ΙΧ και δικύκλων στους αυτοκινητόδρομους λόγω διεξαγωγής των Εθνικών Εκλογών

371

Διευκρινίζεται ότι οι δωρεάν διελεύσεις Ι.Χ. και δικύκλων στουςαυτοκινητόδρομουςθα ισχύουν από το Σάββατο 6/7/2019 και ώρα 00:00 (μεσάνυχτα Παρασκευής προς Σάββατο) έως τη Δευτέρα 8/7/2019 και ώρα 08:00.
Η Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου υπενθυμίζει ότι η διέλευση των οχημάτων των κατηγοριών 1 και 2 (δίκυκλα και ΙΧ) από τους σταθμούς διοδίων που διαχειρίζεται θαγίνεται χωρίς χρέωση, ενώ για τα οχήματα των υπόλοιπων κατηγοριών(3 και 4), τα οποία δεν εμπίπτουν στην ανωτέρω ρύθμιση, η καταβολή διοδίων θα γίνεται κανονικά με τους συνήθεις τρόπους (ηλεκτρονικά – χειροκίνητα).
Ακολουθούν αναλυτικές οδηγίες για την ασφαλή και ομαλή ροή της κυκλοφορίας τις συγκεκριμένες ημερομηνίες:
• Η διέλευση από τις λωρίδες με εισπράκτορα θα γίνεται κατόπιν ανοίγματος της μπάρας διοδίων από το προσωπικό του εκάστοτε σταθμού. Για το λόγο αυτό, οι οδηγοί θα πρέπει να προσεγγίζουν τους σταθμούς διοδίων με τις συνήθεις χαμηλές ταχύτητες, ώστε να μπορούν να σταματήσουν, μέχρι ο εισπράκτορας να ανοίξει την μπάρα.
• Οι κάτοχοι πομποδεκτώντων οχημάτων όλων των κατηγοριών, θα πρέπει να διέρχονται από τις λωρίδες με εισπράκτορακαθώς οι ηλεκτρονικές λωρίδες θα παραμείνουν κλειστέςτις παραπάνω ημέρες και ώρες. Η χρέωση μόνο για τους κατόχους πομποδέκτη κατηγορίας 3 & 4 θα πραγματοποιείται με σάρωση του πομποδέκτη από τον εισπράκτορα στις χειροκίνητες λωρίδες.
• Οι οδηγοί θα ενημερώνονται επίσης μέσω των φωτεινών Πινακίδων Μεταβλητών Μηνυμάτων (VMS) ότι πρέπει να σταματούν στους σταθμούς διοδίων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here