Δωρεά του Ντίνου Ρουσμένη στο Λαογραφικό Μουσείο (φωτ.)

277

Δωρεά μοναδικών και σπάνιων αντικειμένων έκανε ο Λαρισαίος Ντ. Ρουσμένης στο Λαογραφικό Μουσείο Λάρισας.

Ο Πάνος Σάπκας τόνισε: “Κάθε προσφορά, ακόμη και η πιο μικρή, είναι ζωτικής σημασίας για το μέλλον κάθε τόπου. Καταρχάς αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση.

Άλλωστε αυτή η πατρίδα υπάρχει, αναπτύχθηκε και συνεχίζει να αναπτύσσεται, επειδή υπήρξαν και υπάρχουν, κάποιοι γενναιόδωροι, αλτρουιστές, ανιδιοτελείς άνθρωποι, με μεγάλη αγάπη για τον τόπο, που διαθέτουν χρήματα ή αντικείμενα πολύτιμα, για να δημιουργηθούν ή να ενισχύσουν, ιδρύματα όπως ένα μουσείο, ένα πανεπιστήμιο κοκ.

Το γνωρίζουμε όλοι, ότι σημαντικό μέρος των συλλογών των μουσείων προέρχεται από δωρεές προσωπικών ή οικογενειακών κειμηλίων.

Αυτό συμβαίνει και με το Λαογραφικό μας Μουσείο, στη συλλογή του οποίου θα προστεθεί η δωρεά του Ντίνου Ρουσμένη, τον οποίο γνωρίζω από τότε που ήμουν παιδί, και η συγκίνησή μου είναι τόσο βαθειά όσο και η εκτίμηση που τρέφω για τον ίδιο και την οικογένειά του.

Η σημερινή μας παρουσίαση πραγματοποιείται ως ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης στην αξιόλογη και αξιέπαινη προσφορά σας, ελπίζοντας να μεταλαμπαδευτεί σε κάθε Λαρισαίο.”

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here