Δωρεά της Πινακοθήκης για την Παιδιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

360

Αναγνωρίζοντας ότι η επαφή με την τέχνη μπορεί να συμβάλλει θετικά στη διαδικασία ανάρρωσης των ασθενών και να χρησιμοποιείται, ώστε να δημιουργούνται συνθήκες οι οποίες τους ενδυναμώνουν, σε μια νέα σημαντική δωρεά προχώρησε η Δημοτική Πινακοθήκη Λάρισας–Μουσείο Γ.Ι. Κατσίγρα προς το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.
Συγκεκριμένα, παιδικά puzzles που απεικονίζουν έργα της Συλλογής Κατσίγρα, comics με τον Καραγκιόζη από το Εικαστικό Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Λάρισας και φάκελοι εκπαιδευτικού υλικού από τα μουσειοπαιδαγωγικά προγράμματα της Πινακοθήκης, θα βρίσκονται στις βιβλιοθήκες του νοσοκομείου συνδράμοντας στη δημιουργική απασχόληση των μικρών ασθενών της Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού.
Η συνεργασία της Πινακοθήκης και των νοσοκομείων της πόλης άλλωστε εδώ και δύο χρόνια αφορά τόσο στην ουσιαστική στήριξη εκ μέρους του μουσείου του χώρου της Υγείας και των ασθενών με έναν εναλλακτικό τρόπο, όσο και στην ενίσχυση του θεραπευτικού έργου των νοσοκομείων. Η μέχρι τώρα συνεργασία έχει συμπεριλάβει δωρεά καταλόγων εκθέσεων και εκπαιδευτικού υλικού καθώς και παρουσίαση έκθεσης με αφίσες από τις συλλογές της Δημοτικής Πινακοθήκης, που φιλοξενήθηκε στον χώρο «Εστία Πολιτισμού» του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here