Δώρα από το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας των Φυλακών Τρικάλων στα προσφυγόπουλα της Λάρισας

374

Ένα εντυπωσιακό και πολύχρωμο πλήθος από ξύλινα παιχνίδια περίμενε τα προσφυγόπουλα που φιλοξενούνται στην πόλη της Λάρισας στο πλαίσιο του προγράμματος ESTIA(Στήριξη Έκτακτης Ανάγκης για την Ένταξη και τη Στέγαση – ΕmergencySupportΤoIntegrationandAccommodation), το οποίο υλοποιεί η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Λάρισας(ΔΗ.Κ.Ε.Λ.), σε συνεργασία με την ΑντιδημαρχίαΚοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, με την υποστήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες(UNHCR) και τη χρηματοδότηση της Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ECHO).

Τα ξύλινα παιχνίδια αυτά (τρίλιζες, ντόμινο, σβούρες και άλλα) τα κατασκεύασαν οι μαθητές του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Τρικάλων, στο πλαίσιο της δράσης με τίτλο «Το παιχνίδι της Φιλίας» που υλοποιήθηκε εκεί. Τα παιχνίδια προσφέρθηκαν στους εκπροσώπους του προγράμματος ESTIAστη Λάρισα κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του 2ου Σ.Δ.Ε. με τίτλο «Αλληλεπιδρώ, Μαθαίνω, Αλλάζω, Μοιράζομαι» και πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησαν να χαρίζονται στα παιδιά των οικογενειών προσφύγων που φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στην πόλη της Λάρισας.

Τα προσφυγόπουλα έλαβαν με ιδιαίτερη χαρά τα ξύλινα δώρα τους, τα οποία ήταν τοποθετημένα σε πολύ όμορφες συσκευασίες. Η ποιότητα κατασκευής τους και ο μοναδικός τους χαρακτήρας που δείχνει το μεράκι, αλλά και το γούστο με το οποίο τα προετοίμασαν οι έγκλειστοι του σωφρονιστικού καταστήματος Τρικάλων, ήταν αναμενόμενο ναενθουσιάσει τα μικρά προσφυγόπουλα, προσφέροντάς τους νότες χαράς και αισιοδοξίας, αποδεικνύοντας με ακόμα έναν έμπρακτο τρόπο την αλληλεγγύη με την οποία αντιμετωπίζει η θεσσαλική κοινωνία τους δοκιμαζόμενους από τον πόλεμο πληθυσμούς.

Το πρόγραμμα ESTIAέχει ως σκοπό του την προσφορά συνθηκών αξιοπρεπούς διαβίωσης σε όσους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο το έχουν ανάγκη και για όσο χρονικό διάστημα αυτό απαιτείται, με την παροχή στέγασης σε διαμερίσματα του πολεοδομικού ιστού της Λάρισας.Μέχρι σήμερα, η Λάρισα έχει προσφέρει στέγαση και υποστήριξη σε περισσότερους από 400 πρόσφυγες, κατά κύριο λόγο από τη Συρία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here