Διοικητής Πανεπιστημιακού: Μέσα στο καλοκαίρι η ΜΕΘ Παίδων στη Θεσσαλία

57

Ο θάνατος του εξάχρονου παιδιού από τα Γρεβενά ανέδειξε ένα ζήτημα που εδώ και χρόνια απασχολεί τις κοινωνίες τεσσάρων περιφερειών καθώς και αναδείχθηκε επανειλημμένα από τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Έπρεπε να φτάσουμε στην τραγωδία της απώλειας ενός παιδιού, για να αποκτήσει αθηναϊκό ενδιαφέρον το πρόβλημα της έλλειψης ΜΕΘ Παίδων σε Θεσσαλία, Ήπειρο, Δυτική Μακεδονία και Στερεά Ελλάδα.

Το θέμα είναι τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και πέρα.

Από το περασμένο καλοκαίρι έχει ξεκινήσει επισήμως η διαμόρφωση ΜΕΘ Παίδων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μετά από πολλές διαβουλεύσεις, πιέσεις και παρεμβάσεις. Τη διέξοδο στο πρόβλημα, έδωσε δωρεά επιχειρηματία, και συγκεκριμένα η δωρεά του Ξενοφώντα Καντόνια, που στάθηκε αρκετή για να βρισκόμαστε σήμερα μπροστά στο αισιόδοξο σενάριο ότι η Θεσσαλία θα αποκτήσει ΜΕΘ σύντομα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο Trikalanews.gr ο Διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας Δημήτρης Κατσικονούρης, ανέφερε ότι η ΜΕΘ Παίδων θα λειτουργήσει μέσα στο καλοκαίρι του 2023.

Μάλιστα, ήδη προχωρά η διαδικασία για την κάλυψη των θέσεων του ιατρικού προσωπικού, καθώς και η εκπαίδευση ομάδας υγειονομικού προσωπικού σε ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης ώστε με την ολοκλήρωση των εργασιών, να αναλάβουν καθήκοντα.

Η ΜΕΘ Παίδων θα είναι δυναμικότητας έξι κλινών και σίγουρα θα δημιουργήσει συνθήκες ασφάλειας σε γονείς αλλά και γιατρούς της περιοχής της Θεσσαλίας και όχι μόνο.

Πηγη: trikalanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here