Δήμος Τεμπών: Αυτοψία ΕΛΓΑ για ζημιές σε καλλιέργειες από τον παγετό

351

Μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Τεμπών, Γιώργου Μανώλη, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, με επικεφαλή τον Προϊστάμενο κ. Μιχάλη Λιόντο και τον Δ/ντή κ. Παναγιώτη Καλφούντζο αντίστοιχα, πραγματοποίησε αυτοψία στις δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών.
Σε σχετική ανακοίνωση επισημαίνονται τα εξής: “Το κλιμάκιο επισκέφθηκε περιοχές με δενδροκαλλιέργειες του δήμου Τεμπών. Ζημιές διαπιστώθηκαν σε πρώιμες ποικιλίες, που ήταν σε ανθοφορία, και αποφασίστηκε να γίνει αναγγελία στον ΕΛΓΑ. Οι κλιματολογικές συνθήκες που επικράτησαν τις τελευταίες ημέρες, ήταν ο ισχυρός παγετός -6,8 βαθμούς Κελσίου, που καταγράφηκε από τους μετεωρολογικούς σταθμούς Νέσσωνος και Γόννων. Επίσης, η μεγάλη διακύμανση της θερμοκρασίας μέσα στην ημέρα από – 6,8 βαθμούς Κελσίου σε +10 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή μια διαφορά μεταβολής 17 βαθμών μέσα στην ημέρα, ίσως δημιούργησε πρόβλημα στις δενδρώδεις καλλιέργειες της περιοχής. Μέχρι σήμερα από τους επιστήμονες δεν διαπιστώθηκαν ζημιές, παρά μόνο στις πρώιμες ποικιλίες”.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης ανέφερε: “Μετά τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες που επικράτησαν στην περιφέρεια του Δήμου Τεμπών, σε σύσκεψη με τους Γεωπόνους του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου μας, αποφασίστηκε σε πρώτη φάση να καλέσουμε κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας για έλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημιές. Θα είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους Προϊσταμένους του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας, ώστε την ερχόμενη εβδομάδα, που θα έχει ανέβει και η θερμοκρασία να επισκεφθούν πάλι την περιοχή μας για επανέλεγχο των καλλιεργειών για τυχόν ζημιές”, αναφέρει ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης. “Η τοπική οικονομία βασίζεται στον αγροκτηνοτροφικό τομέα και πρέπει όλοι μαζί να στεκόμαστε δίπλα τους σε κάθε πρόβλημα που αντιμετωπίζουν”, τονίζει ο Δήμαρχος.
Στην αυτοψία συμμετείχαν ο Δήμαρχος Γιώργος Μανώλης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Λαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος κ. Αθαν. Καραναστάσης, οι Πρόεδροι Καλοχωρίου και Συκουρίου κ. Γ. Σαϊτης και Μιχ. Γκουντής αντίστοιχα, ο Προϊστάμενος του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλης Λιόντος, συνοδευόμενος από τον επόπτη κ. Βασίλη Σπανό και τον κ. Γιάννη Καψάλη, ο Δ/ντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Λάρισας κ. Παν. Καλφούντζος, ο Προϊστάμενος Φυτοπροστασίας κ. Δημ. Σταυρίδης και ο Προϊστάμενος του Γραφείου Γεωργικής Ανάπτυξης του Δήμου Τεμπών κ. Σπύρος Μπετχαβές.

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here