Δήμος Λαρισαίων: Συμμετοχή στην 1η διακρατική συνάντηση Ευρωπαϊκού προγράμματος

51

Ο Δήμος Λαρισαίων, εταίρος του έργου «LocalEUCharter: EU Charter on Fundamental Rights closer to citizens», συμμετείχε στην πρώτη διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στη Βαλένθια της Ισπανίας από 2 έως τις 5 Νοεμβρίου.
Στο πρόγραμμα συνεργάζεται ένα δίκτυο φορέων από την Ισπανία (Ayuntamiento De Valencia), τη Ρουμανία (Asociatia Se Poate), την Πορτογαλία (Município de Amarante), την Πολωνία (Klub Sportowy “BUDOWLANI” – Lodz), την Ιταλία (Comune di Cervia), την Κύπρο (Δήμος Αθηένου) και την Ολλανδία (Hellenic Institute of Cultural Diplomacy) με κύριο στόχο τη βελτίωση της τοπικής διακυβέρνησης, την ενίσχυση του ρόλου των τοπικών δημόσιων διοικήσεων στην ενοποίηση της σύγχρονης Ευρώπης και στον ρόλο τους να είναι κοντά στους πολίτες τους.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, οι εταίροι είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν καλές πρακτικές και εμπειρίες αναφορικά με τη συμμετοχή των πολιτών στη διαμόρφωση τοπικών στρατηγικών, στο σχεδιασμό και την υλοποίηση δράσεων καθώς και στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων που προωθούν τη συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.
Το Δήμο Λαρισαίων εκπροσώπησαν τα στελέχη του Τμήματος Πολιτισμού, οι κκ. Τσόλια Χρυσάνθη, Τζιαστούδη Χρυσάνθη και Παπακωνσταντίνου Αλίκη, οι οποίες παρουσίασαν στους συμμετέχοντες την καλή πρακτική που εφάρμοσε ο Δήμος Λαρισαίων στο Μύλο του Παππά αναδεικνύοντας τον σε ένα πρότυπο κέντρο πολιτισμού, μέσω της αξιοποίησης των βιομηχανικών χώρων και των υποδομών, με την ενεργό συμμετοχή των δημιουργικών δυνάμεων της πόλης, σύμφωνα με ευρωπαϊκά μοντέλα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παράδειγμα του Μύλου του Παππά εντυπωσίασε ανάμεσα στις καλές πρακτικές που παρουσίασαν οι υπόλοιποι εταίροι.
Στο τέλος της συνάντησης οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το πρωτοποριακό συγκρότημα αναψυχής και πολιτισμού City of Arts and Sciences που αποτελεί παράδειγμα καλής πρακτικής για την πόλη της Βαλένθια.
Το LocalEUCharter χρηματοδοτείται από το ευρωπαϊκό πρόγραμμα «Πολίτες, ισότητα, δικαιώματα και αξίες» (CERV) 2021-2027 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Περισσότερα για τα ευρωπαϊκά προγράμματα που υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου: https://www.larissa-dimos.gr/el/enimerosi/europaika-programmata
Για οποιαδήποτε πληροφορία μπορείτε να επικοινωνείτε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και προώθησης της Νέας Επιχειρηματικότητας του Δήμου Λαρισαίων τηλ. 2413-500237 και email: euprojects@larissa.gov.gr (Ευαγγελία Γκουντρουμπή, Μαρία Νικολαΐδου).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here