Δήμος Ελασσόνας: “Ξεκίνησε το μεγάλο έργο της αντικατάστασης δικτύου ύδρευσης στην πόλη της Ελασσόνας”

247

Αυτοψία στο πεδίο των εργασιών του νέου έργου αντικατάστασης ολοκλήρου του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας, το οποίο ξεκίνησε πριν λίγες ημέρες, πραγματοποίησε ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας, συνοδευόμενος από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Ιωαν. Δραγατσίκη και τις μηχανικούς της τεχνικής υπηρεσίας κ.κ. Χρυσούλα Ζαρίφη και Μαρίνα Πουλτσίδη.
Το έργο αφορά την «ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΟ Δ.Δ. ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ», ένα από τα σημαντικότερα έργα του Δήμου Ελασσόνας προϋπολογισμού 4.300.000,00 € (με ΦΠΑ 24%), το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» αλλά και ιδίους πόρους της Δ.Ε.Υ.Α. Ελασσόνας.
«Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα έργα του Δήμου Ελασσόνας για την αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας, που θα επιλύσει πάγια προβλήματα που σχετίζονται με διακοπές νερού, αφανείς διαρροές και χαμηλή πίεση υδροδότησης σε πολλές περιοχές, προσφέροντας ποιοτικότερο νερό και επαρκέστερη ποσότητα στους καταναλωτές όλο το χρόνο. Προτεραιότητα της δημοτικής αρχής είναι ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης σε όλο τον δήμο και για τον λόγο αυτό, θα ακολουθήσουν και άλλα σημαντικά έργα που έχουν υποβληθεί σε χρηματοδοτικά προγράμματα», σημείωσε ο δήμαρχος κ. Γάτσας.
Βασική αρχή και αξία της ΔΕΥΑ Ελασσόνας αποτελεί η προστασία του περιβάλλοντος και η ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων, σύμφωνα με τις αρχές της αειφόρου ανάπτυξης.
Η ύπαρξη μέχρι σήμερα παλαιών ή προσωρινών δικτύων ύδρευσης είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρούνται συχνά φαινόμενα διαρροών και βλαβών, με αποτέλεσμα να καθίσταται χρονοβόρα και οικονομικά ασύμφορη η επισκευή τους.
Για το λόγο αυτό κρίθηκε επιτακτική η ανάγκη αντικατάστασης του υφιστάμενου δικτύου, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων και την εξασφαλισμένη ποιότητα και ποσότητα νερού όλο το χρόνο σε επιχειρήσεις και πολίτες σε κάθε γειτονιά.
Το έργο αφορά στην αντικατάσταση εξ ολοκλήρου του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης της πόλης της Ελασσόνας, συνολικού μήκους 50.410,00m. Τα δίκτυα και οι αγωγοί προσαγωγής θα κατασκευαστούν από αγωγούς πολυαιθυλενίου HDPE διατομών από DN63 έως DN450 οι οποίοι θα τοποθετηθούν σε σκάμμα τυπικής διατομής πλάτους 0,70m. και βάθους 1,20m.
Κατά την επίσκεψη ο Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον ανάδοχο του έργου ότι οι εργασίες προχωρούν ομαλά και δεν έχουν παρατηρηθεί προβλήματα στην υδροδότηση της πόλης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here