Δήμος Ελασσόνας – ΟΦΥΠΕΚΑ: Συνάντηση στην Αθήνα για τον Όλυμπο

117

Την Πρόεδρο του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής-ΟΦΥΠΕΚΑ κ. Μαρία Παπαδοπούλου και τον Διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Τριάντη συνάντησαν στην Αθήνα ο δήμαρχος Ελασσόνας κ. Ν. Γάτσας και ο Αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κ. Δημ. Καρανίκας.
Σκοπός της συνάντησης ήταν η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας με τον νέο Οργανισμό, ο οποίος διαδέχθηκε τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. Η συνάντηση ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητική, καθώς διαπιστώθηκε η διάθεση συνεργασίας των δύο φορέων με αντικείμενο την ανάδειξη και την προστασία του Ολύμπου και συζητήθηκαν το έργο και οι πρωτοβουλίες του ΟΦΥΠΕΚΑ για την προστασία των οικοσυστημάτων και την ανάδειξη του Ολύμπου από την πλευρά του Δήμου Ελασσόνας μέσω του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας.
Με αφορμή την επίσκεψη ο δήμαρχος κ. Γάτσας έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Ο Όλυμπος είναι ο πρώτος Εθνικός Δρυμός της Ελλάδας, ένα σημείο αναφοράς στην ιστορία και τη μυθολογία, παράδεισος για ορειβάτες και περιπατητές, μια περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, η οποία πρέπει να τυγχάνει προστασίας από την κεντρική διοίκηση, την τοπική αυτοδιοίκηση, τις οργανώσεις για το περιβάλλον και κάθε πολίτη. Η αξιοποίηση του Ολύμπου ως ταξιδιωτικού προορισμού μπορεί να δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και να αυξήσει το τοπικό εισόδημα, ωστόσο χρειάζεται πρώτα κατάλληλες υποδομές που μέχρι σήμερα ήταν ελάχιστες. Οι προσπάθειες μας είναι πλέον στοχευμένες, με προτάσεις και έργα που διασφαλίζουν οργανωμένα καταφύγια, συντηρημένα μονοπάτια και διαδρομές με ασφάλεια για τους επισκέπτες, εγκαταστάσεις υποδοχής και ενημέρωσης για τους ορειβάτες. Με τη σημερινή συνάντηση θέσαμε τα θεμέλια της συνεργασίας μας με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και πιστεύω ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αξιοποιηθούν πόροι του ΕΣΠΑ για την ανάδειξη και την προβολή της παραολύμπιας περιοχής στο Δήμο Ελασσόνας».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here