Δήμος Αγιάς για το προσφυγικό: Δεν είχαμε ούτε τη στοιχειώδη ενημέρωση

385

Η ανακοίνωση του δήμους Αγιάς για το προσφυγικό:

Το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται ένταση στην τοπική κοινωνία, λόγω της μεταφοράς σε τοπικές κοινότητες του Δήμου μας προσφύγων, στο πλαίσιο του προγράμματος που υλοποιεί η κυβέρνηση και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την αποσυμφόρηση των νησιών.

Θα πρέπει να αντιληφθούμε όλοι ότι ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και η εφαρμογή του προγράμματος, ανήκει ολοκληρωτικά στην κυβέρνηση. Ο Δήμος Αγιάς δεν είχε καμία συμμετοχή, ουσιαστικά δεν είχε ούτε τη στοιχειώδη ενημέρωση.

Ωστόσο αντιμετωπίζουμε μια πραγματικότητα την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σύνεση και ωριμότητα. Για να συμβεί αυτό οφείλουμε να γνωρίζουμε όλα τα δεδομένα:

– Οι πρόσφυγες έρχονται στην περιοχή μας, μετά από το σχεδιασμό της κυβέρνησης για την αποσυμφόρηση των νησιών

– Οι περιοχές στις οποίες θα εγκατασταθούν επιλέγονται από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μετά από αίτηση ενδιαφερόμενων ιδιοκτητών καταλυμάτων (ξενοδοχείων)

– Οι τοπικές αρχές (Περιφέρεια, Δήμοι) δεν συμμετέχουν ούτε στο σχεδιασμό, ούτε στην υλοποίηση των σχετικών προγραμμάτων

– Το κόστος της εγκατάστασης καλύπτεται πλήρως από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ και δεν επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των Δήμων, της Περιφέρειας, ούτε καν τον κρατικό προϋπολογισμό

Προκειμένου να αποφύγουμε την ένταση στην κοινωνία μας, είναι απαραίτητο να γνωρίζουμε και να λειτουργούμε με τη στοιχειώδη οργάνωση, στη βάση της χρηστής διαχείρισης, αλλά και με όρους ανθρωπισμού, όπως έκαναν πάντα οι άνθρωποι στην πατρίδα μας.

Για το λόγο αυτό η δημοτική μας αρχή θα διοργανώσει την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου στις 17.00 ανοικτή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην οποία θα κληθούν να παραβρεθούν και να τοποθετηθούν οι εκπρόσωποι των φορέων της περιοχής μας, ώστε ο Δήμος Αγιάς να καταγράψει τις πραγματικές θέσεις της κοινωνίας μας, χωρίς να αφήνει κανένα περιθώριο σε ακρότητες, λαϊκισμούς και αυτοδικίες. Στη συνεδρίαση θα κληθούν επίσης οι βουλευτές του νομού, καθώς και εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για να εξηγήσουν την πολιτική της κυβέρνησης γύρω από το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Η διαχείριση του προσφυγικού είναι ένα εθνικό ζήτημα, που μας αφορά όλους. Οι κανόνες του ανθρωπισμού και η εφαρμογή της Χάρτας των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η αλληλεγγύη στους Έλληνες νησιώτες, όσο και τους κυνηγημένους από τον πόλεμο και τη φτώχεια πρόσφυγες, αλλά και η εφαρμογή της νομιμότητας και της προστασίας των κατοίκων του δήμου μας, είναι οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες πρέπει να δομήσουμε τη στάση μας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here