Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Γυμνασίου – Λυκείου Καλλιθέας Ελασσόνας που χρηματοδοτεί το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020

42

Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιθέας Ελασσόνας , με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Ο Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για τη δημοπράτηση του έργου, συνολικού προϋπολογισμού ένταξης 807.240 ευρώ. Δικαιούχος και φορέας υλοποίησης είναι ο Δήμος Ελασσόνας.

«Οι επενδύσεις στην εκπαίδευση, είναι διαγενεακά έργα που αφήνουν πίσω τους μέλλον» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Σε συνεργασία τον Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 – 2020, ακόμα ένα σχολικό κτίριο συγχρονίζεται με τις ανάγκες της εποχής. Το βραβευμένο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόγραμμα ενεργειακών αναβαθμίσεων που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλάζει το ενεργειακό αποτύπωμα σε περισσότερα από 90 σχολικά και άλλα δημόσια κτίρια που αποκτούν σύγχρονες, λειτουργικές και φιλικές για τους χρήστες και το περιβάλλον υποδομές» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Το, Γυμνάσιο – Λύκειο Καλλιθέας Ενεργειακής Κατηγορίας Ζ, αναβαθμίζεται σε Κατηγορία Β+ με τις εξής παρεμβάσεις:
– Εφαρμογή θερμομόνωσης στο κέλυφος του κτιρίου και στη στέγη.
– Αντικατάσταση των κουφωμάτων.
– Αναβάθμιση του συστήματος θέρμανσης (λέβητας και θερμαντικά σώματα).
– Αντικατάσταση φωτιστικών σωμάτων με νέα τύπου LED.
– Εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here