Δημοπρατείται η αντικατάσταση του αρδευτικού δικτύου στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας

148

Δημοπρατείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το έργο της κατασκευής νέου αντλητικού συγκροτήματος και υπόγειου δικτύου άρδευσης στο Βλαχογιάννι Ελασσόνας. Το έργο είναι προϋπολογισμού ένταξης 600.000 ευρώ και χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Μετά το σεισμό του Μαρτίου του 2021 το αρδευτικό δίκτυο του Βλαχογιαννίου κρίνεται μη λειτουργικό και προχωράμε στην άμεση αντικατάσταση του. Σε συνεργασία με το Δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Γάτσα και τις τεχνικές μας υπηρεσίες δίνουμε λύση στο πρόβλημα άρδευσης και στηρίζουμε στην πράξη τους ανθρώπους της παραγωγής και του καθημερινού μόχθου στην ύπαιθρο» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Το έργο

Πρόκειται να υλοποιηθούν:
1. Εκσκαφές για την τοποθέτηση των νέων αγωγών άρδευσης από PVC με D200 mm, D225 mm, D 280 MM, D400 MM, στην ίδια θέση με αυτή των παλαιών. Οι νέοι αγωγοί θα είναι ίδιας διατομής με αυτούς που αντικαθιστούνται και θα συνδεθούν με ειδικά τεμάχια στις υφιστάμενες παροχές και την υφιστάμενη δεξαμενή αποθήκευσης.
2. Τοποθέτηση υποβρυχίου αντλητικού συγκροτήματος παροχής 200 m³/h και μανομετρικού ύψους 180 m, κατάλληλο για άντληση ύδατος σε βάθος 50 m μέσω υδραυλικής στήλης από χαλυβοσωλήνες διαμέτρου 5” συνοδευόμενο από την υδραυλική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση του αντλιοστασίου αυτού.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here