Δήμαρχος Ελασσόνας για σεισμό 5,2 ρίχτερ: Μεγάλος και έντονος μετασεισμός – Ο κόσμος βγήκε πάλι από τα σπίτια του

328

«Ο κόσμος πρέπει να δείξει προσοχή γιατί έχουν αρχίσει να πέφτουν πολλά κομμάτια σε σπίτια που ήδη είχαν κριθεί μη κατοικήσιμα», ανέφερε ο Νίκος Γάτσας μιλώντας στο protothema.gr

«Ήταν ένας μεγάλος και έντονος μετασεισμός που έβγαλε και πάλι τον κόσμο έξω από τα σπίτια του δυστυχώς. Υπάρχει μεγάλη αναταραχή. Ο κόσμος πρέπει να δείξει προσοχή γιατί έχουν αρχίσει να πέφτουν πολλά κομμάτια σε σπίτια που ήδη είχαν κριθεί μη κατοικήσιμα», ανέφερε ο δήμαρχος Ελασσόνας Νίκος Γάτσας μιλώντας στο protothema.gr λίγη ώρα μετά τη νέα σεισμική δόνηση 5,2 ρίχτερ που ταρακούνησε την περιοχή της Θεσσαλίας.

«Μόνο στο δήμο Ελασσόνας τα κτίρια που βρέθηκαν μη κατοικήσιμα είναι γύρω στα 500 ενώ η εκτίμηση μου είναι πως θα ξεπεράσουν τα 600. Η καταγραφή συνεχίζεται από τα κλιμάκια του υπουργείου», επεσήμανε.

«Στην περιοχή εδώ δεν ξέραμε τι θα πει σεισμός. Δεν υπήρχε καμία απολύτως σεισμική δραστηριότητα με αποτέλεσμα ο κόσμος να μην είναι εξοικειωμένος. Ακόμα και σε σπίτια που δεν έχουν υποστεί ζημιές ο κόσμος φοβάται να μείνει μέσα εξαιτίας της έντονης μετασεισμικής δραστηριότητας»

τόνισε στη συνέχεια.

«Δυστυχώς πολλές οικογένειες εγκατέλειψαν την περιοχή μέχρι να εκτονωθεί το φαινόμενο και να επιστρέψουν. Άλλοι έχουν πάει και μένουν σε συγγενείς στην Καβάλα, την Θεσσαλονίκη, την Αθήνα. Έχουμε μια μετακίνηση πληθυσμού η αλήθεια είναι αυτή εξαιτίας της σεισμικής δραστηριότητας», κατέληξε ο κ. Γάτσας.

Πηγή: protothema.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here