Δημ. Κουρέτας: «Φανταζόμαστε μια Εθνική Θεσσαλίας»

449

Με «σχέδιο και συνεργατικότητα» διεκδικεί την Περιφέρεια Θεσσαλίας στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου 2019, η περιφερειακή «αυτόνομη και ανεξάρτητη» κίνηση «Πρωτοβουλία», με επικεφαλής τον καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα.

Ένα μέρος του ψηφοδελτίου αλλά και οι θέσεις της παράταξης παρουσιάστηκαν χθες σε εκδήλωση με τον κ. Κουρέτα να περιγράφει την οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η χώρα εστιάζοντας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση «αντί ο θεσμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να λειτουργήσει προς μια αναπτυξιακή κατεύθυνση, είδαμε να μετατρέπεται σε ουρά της κεντρικής πολιτικής σκηνής στην οποία μεταφέρθηκαν όλες οι αστοχίες και οι παθογένειες του πολιτικού συστήματος» είπε. Πιο συγκεκριμένα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας ο κ. Κουρέτας υποστήριξε ότι «έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, έχει ένα πολύ μεγάλο ποσοστό του ΑΕΠ από τη γεωργική παραγωγή και τη μεταποίηση. Είναι το συγκριτικό της πλεονέκτημα που όμως έγιναν πολύ λίγα πράγματα για να χτιστεί προστιθέμενη αξία. Αντί να κάνουμε σχέδιο σοβαρό, ξοδεύουμε τα χρήματα σε δρόμους, και έργα με πολύ μικρή δυναμική για τον πολίτη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε απορροφήσεις και ανάπτυξη στη χώρα βρίσκεται στη 10η θέση ανάμεσα σε 13 Περιφέρειες. Η Θεσσαλία καταγράφεται με αρνητικά στοιχεία σε πάρα πολλούς δείκτες, δηλαδή σε κλάδους που θα προχωρήσουν το τρένο της ανάπτυξης για την περιοχή. Φανταζόμαστε μια Εθνική Θεσσαλίας που να έχει μέσα δημιουργικούς, αυτόνομους και αποτελεσματικούς πολίτες , πολίτες που θέλουν να πάρουν στα χέρια τους το μέλλον της περιοχής μας».
Σε αυτή τη βάση πήραν και την «Πρωτοβουλία» να συστήσουν μια «περιφερειακή αυτόνομη και ανεξάρτητη κίνηση». Στο επόμενο διάστημα θα παρουσιάσουν τις προτεραιότητες και τις πηγές χρηματοδότησης. Τον υποψήφιο περιφερειάρχη παρουσίασε ο καθηγητής του στο Γυμνάσιο Πάτρας Γιώργος Πέρπερας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας Δημήτρης Τάχος, ο πρύτανης του ΤΕΙ Θεσσαλίας Ξενοφών Σπηλιώτης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Ντίνος Διαμάντος και ο επικεφαλής της Δημοκρατικής Ευθύνης Θωμάς Παπαλιάγκας. Αναλυτικά οι υποψήφιοι:
ΛΑΡΙΣΑ
Αθανασόπουλος Νίκος (Αγρότης)
Γιαννούσης Γιώργος (Κοινωνιολόγος)
Κόκκα Ελεάνα (Βιοχημικός, τελειόφοιτος Νομικής)
Μακρή Σωτηρίνα (Περιβαλλοντολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ)
Μπάκαβου Χρυσούλα (Διαιτολόγος)
Μπαράς Χρήστος (Τουριστικό γραφείο)
Μπατζακάκης Δημήτρης (Ιατρός ΩΡΛ)
Παπανδρέου Νίκος (Ιατρός ΩΡΛ)
Πατούνα Αναστασία (Γεωπόνος)
Πανουσοπούλου Αύρα (Παραδοσιακά προϊόντα διατροφής)
Πούλιος Σωκράτης (Γεωπόνος, MSc)
Τριπολίτου Διονυσία (Κοινωνιολόγος)
Χατζηπαναγιώτου Ασημένια (Οικοτεχνία τοπικών προϊόντων)
ΜΑΓΝΗΣΙΑ
Δογκάκης Ανδρέας (Τοπογράφος Μηχανικός)
Κίτσος Κώστας (Αρχιτέκτων Μηχανικός)
Τσαγκαδόπουλος Αθανάσιος (Γεωπόνος, MSc)
Χαλκιά Εφη (λογίστρια)
Καραζήση Βασιλική (Αρχιτέκτων)
ΤΡΙΚΑΛΑ
Γαραγάνης Μιχάλης (Τοπογράφος)
Ζερβού Ρίτα (Νοσηλεύτρια)
Κερασειώτη Θάλεια (Δρ. Βιοχημικός)
Κουδούνας Χάρης (Ακαδημαϊκός και καθηγητής των συστημάτων αποκωδικοποίησης της ελληνικής γλώσσας στο Πανεπιστήμιο της Αγκόνα, Ιταλία)
Παπανικολάου Βασιλική (Οδοντίατρος)
ΚΑΡΔΙΤΣΑ
Κοτλίτσας Φώτης (επιχειρηματίας εστίασης)
Νούλας Κώστας (Οικονομολόγος)
Παπαδάκος Αντώνης (επιχειρηματίας)
ΣΠΟΡΑΔΕΣ
Λαρυγκάκης Νικόλαος (Μουσικός)
Ζ.Π.

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here