Δημ. Μπόγδανος: Φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας

169

Μήνυμα αισιοδοξίας, πως φτάσαμε στο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού μετέφερε, μιλώντας στην ΕΡΤ Λάρισας, ο καθηγητής Παθολογίας, Δημήτρης Μπόγδανος, εξηγώντας πως ο ιός έλαβε πλέον ενδημικά χαρακτηριστικά και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Η μετάλλαξη Ο και η υπομετάλλαξη 02 αποτελούν πλέον μια ίωση, που μπορεί να δώσει ελάχιστους σκληρούς δείκτες (θανάτους, διασωληνώσεις) Ωστόσο η μεταδοτικότητα, ειδικά της 02 είναι πολύ μεγάλη και σε συνδυασμό με την χαλάρωση των μέτρων εξηγεί τον σχετικά υψηλό αριθμό νέων μολύνσεων, ο οποίος μάλιστα το επόμενο διάστημα θα ακολουθήσει νέα ανοδική πορεία, τονίζει ο κ. Μπόγδανος.

Επιχειρώντας μάλιστα να δώσει μια εικόνα της υψηλής μεταδοτικότητας, αλλά και της επιπτώσεων της Ο και της Ο2 μας εξηγεί, πως από 120 ασθενείς με αυτοάνοσα νοσήματα που παρακολούθησε, μολύνθηκαν οι 109 και από αυτούς μόλις οι δυο χρειάστηκε να νοσηλευτούν.

Πάντως, ο κ. Μπόγδανος σημείωσε με έμφαση, πως μπορεί να αφήνουμε πίσω μας την πανδημία του κορονοϊού, όμως τα επόμενα δυο χρόνια θα βρεθούμε μπροστά στην πανδημία των χρονίως πασχόντων και όλων αυτών, που παραμέλησαν προβλήματα υγείας που ήδη αντιμετώπιζαν, εξαιτίας της κατάστασης που είχε διαμορφωθεί στο χώρο της υγείας, λόγω της πανδημίας.

Πηγή: ertnews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here