Δικαστήρια Λάρισας: Ένοχος για ανθρωποκτονία πρωτόδικα, αθώος στο Εφετείο 44χρονος

138

Με αισθήματα χαράς και ανακούφισης έγινε αποδεκτή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Λάρισας, σύμφωνα με την οποία ένας 44χρονος που είχε παραπεμφθεί κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, κρίθηκε πανηγυρικά αθώος.
Η απόφαση του ΜΟΕ Λάρισας κρίθηκε ανατρεπτική, με δεδομένο ότι πρωτόδικα, στις 3 Ιουνίου 2021, ο κατηγορούμενος είχε παμψηφεί κριθεί ένοχος από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Καρδίτσας, επιβάλλοντας τότε ποινή κάθειρξης 11 ετών. Ενώ στον δεύτερο βαθμό, το ΜΟΕ Λάρισας τον έκρινε αθώο και έπειτα από τόσους μήνες φυλάκισης, ο 44χρονος αφέθηκε ελεύθερος.

Η δικαστική εξέλιξη αποδίδει πρόσθετο ενδιαφέρον στην υπόθεση, καθώς, μετά και την αθωωτική απόφαση, στην πραγματικότητα δεν έχει βρεθεί ακόμη ο δράστης μιας βίαιης δολοφονίας που έγινε στο Διμήνι Βόλου, στις 28 Απριλίου 2002, με θύμα μία 71χρονη.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο άγνωστος ακόμη και σήμερα δράστης, αφού εισήλθε στην οικία της 71χρονης «παραβιάζοντας την ξύλινη εξώπορτα αυτής με αιχμηρό αντικείμενο και αποκολλώντας τους μεντεσέδες, επιτέθηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα εναντίον της και τη σκότωσε προξενώντας σε αυτήν κάταγμα υοειδούς οστού, πολλαπλές κακώσεις κεφαλής, τραχήλου και θώρακος δια θλώντος οργάνου και δια τέμνοντος και νύσσονος οργάνου».

Η δολοφονία έγινε στις 28 Απριλίου 2002 και η 71χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της δύο ημέρες μετά στις 30 Απριλίου.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here