Δικαστική έρευνα για πιθανή διάπραξη σεξουαλικής παρενόχλησης 25χρονης Λαρισαίας από 29χρονο ποδοσφαιριστή

81

Τη συνδρομή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λάρισας προκειμένου να λάβει στοιχεία καθώς και να ενημερωθεί για την ποινική εξέλιξη υπόθεσης, ζητά με επιστολή του το Ερευνητικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας (ΕΠΟ).

Η ΕΠΟ επανέρχεται με αφορμή τη διερεύνηση υπόθεσή που σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», αφορά στην πιθανή διάπραξη του αδικήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης με φερόμενη ως παθούσα 25χρονη Λαρισαία, από 29χρονο Αιγύπτιο ποδοσφαιριστή ο οποίος το 2019 είχε αποκτηθεί ως δανεικός από την ΑΕΛ, από ομάδα της Μακεδονίας για τη θέση του περιφερειακού επιθετικού.

Η καταγγελία έγινε τον Νοέμβριο του 2021, περίοδος όπου ο ποδοσφαιριστής είχε επιστρέψει στη μητρική ΠΑΕ, με την ΕΠΟ να κάνει γνωστή την έρευνά της στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. μετά και τη δημοσιοποίηση της καταγγελίας στην ιστοσελίδα «youtube.com» και με άρθρο στο «sporttime.gr». Για να ακολουθήσει έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Λάρισας, αστυνομικοί της οποίας προχώρησαν στη λήψη καταθέσεων.

ΠΙΘΑΝΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ

Η ΕΠΟ επανέρχεται στην υπόθεση κάνοντας γνωστό στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας ότι ερευνητής της Επιτροπής Δεοντολογίας με αφορμή πάντα τα δημοσιεύματα έχει ήδη εκκινήσει «αυτεπάγγελτη έρευνα για την πιθανή διάπραξη του αδικήματος της σεξουαλικής παρενόχλησης, όπως αυτό τυποποιείται στο άρθρο 24 παρ. 2 του ισχύοντος Κώδικα Δεοντολογίας της ΕΠΟ» κατά του ποδοσφαιριστή με φερόμενη ως παθούσα την 25χρονη Λαρισαία.

Η έρευνα της ΕΠΟ διεξάγεται παράλληλα με την ποινική έρευνα της υπόθεσης, η οποία ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες της «Ε», έχει τεθεί στο αρχείο από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λάρισας από τον περασμένο Απρίλιο. Η αναφορά της ΕΠΟ για «απρεπή και σεξουαλικά παρενοχλητική λεκτική στάση» του ποδοσφαιριστή έναντι της 25χρονης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία της Λάρισα, η οποία εξετάζοντας τα διαφαινόμενα αδικήματα της εξύβρισης και της προσβολής της γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος της Λαρισαίας έθεσε τελικά την υπόθεση στο αρχείο για λόγους που περιγράφονται στην εισαγγελική πράξη αρχειοθέτησης με έγκριση του εισαγγελέα Εφετών.

Βαγγέλης Κακάρας

Πηγή: Εφημερίδα Ελευθερία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here