Διήμερο εκδηλώσεων για την αυγουστιάτικη Πανσέληνο στο Κάστρο Βελίκας

379

ΣΤΟΦΩΣΤΟΥΦΕΓΓΑΡΙΟΥ-OPEN NIGHTS defrag festival

Στις 16 και 17 Αυγούστου 2019 στο Κάστρο Βελίκας το φεστιβάλ OPENNIGHTS-defragπαρουσιάζει ένα διήμερο για τον εορτασμό της Αυγουστιάτικης πανσελήνου με τίτλο«Στο φως του φεγγαριού».

Κατά τη διάρκεια του διημέρου το διακαλλιτεχνικό φεστιβάλOPENNIGHTSμε τον ειδικό τίτλο defrag(αποκερματισμός)συνεχίζει τον διάλογο μεταξύ καλλιτεχνών και κοινού ανοίγοντας την εμπειρία και σε άλλεςπεριοχές της Θεσσαλίας και της Ελλάδας.
Η βάση του φεστιβάλ θα είναι μια εικαστική έκθεση στον αρχαιολογικό χώροτου κάστρου της Βελίκας,που θα είναι ανοικτή για το κοινό και τις 2 ημέρες από τις 19:00 έως τις 24:00, ενώ θα παρουσιαστούν δρώμεναχορού,ποίησης και πολλήμουσική.
Το διήμερο φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και είναι μια συμπαραγωγή της ομάδας OFF ART με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και τον Δήμο Αγιάς. Υποστηρίζεται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, την ΠΕΔ Ν.Λάρισας,την Αντιδημαρχία Πολιτισμού Λάρισας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το περιοδικό ποίησης ΘΡΑΚΑ και το QuartairContemporaryArtInitiatives (Χάγη, Ολλανδία).
Η είσοδος είναι ελεύθερη, ενώ παρέχεται μεταφορά στο Κάστρο με λεωφορείο (έναρξη διαδρομών 19:00/Πλατάνια Βελίκας).
Στην έκθεση παίρνουν μέρος οι εικαστικοί: ZegerReyers(Ολλανδία), FabJonkers(Ολλανδία), Βαγγέλης Βλαχοδήμος (Λάρισα), Άρτεμις Διαμαντή (μουσική: Θεόδωρος Καρκατσέλας) (Λάρισα), Ιφιγένεια Σδούκου (ποίηση: ΣτέλλαςΝταβαρούκα) (Λάρισα), Λία Σταμοπούλου(Αθήνα), Σοφία Τερζίδου(ΜεγαλόβρυσοΑγιάς), Χάρης Τζίκας(Λάρισα), Κωστής Τσιάχας (Λάρισα).
Ποιητές που θα παρουσιάσουν ποίηση δική τους και άλλων είναι οι: JasminaMukic (Κροατία), KatjaGorecan (Σλοβενία),Θάνος Γώγος (Λάρισα), Χρήστος Κολτσίδας (Καρδίτσα),Αντώνης Ψάλτης (Λάρισα).
Χορεύουν: Μαρία Κυρμά, Ρούλα Πίκουλα, Λαμπρινή Πολύζου, Βάσω Σουλτούκη, Κατερίνα Χονδρού.
Την καλλιτεχνική διεύθυνση, Σκηνοθεσία και Χορογραφία υπογράφει η Ρούλα Καραφέρη.

Χορηγοί είναι το «SpitakiCafé» και «Ηλιάτορας –coffee&snackbar», ενώχορηγοί επικοινωνίας η «Εφημερίδα των Συντακτών» και η διαδικτυακή πλατφόρμα «AllaboutFestivals».

Πρόγραμμα δράσεων:

Παρασκευή 16/8
20:00 περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο μέσα απόδρώμενα χορού & ποίησης (OFF ART -Θράκα)
21:00 Αναφορά στο βιβλίο: «Κάστρο Βελίκας. Ένας οχυρωμένος οικισμός του Ιουστινιανού» από τον καθηγητή κ.Ιωάννη Βαραλή (έκδοση του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)
21:30 Συναυλία:«Θαλασσινά Φεγγάρια»
Σπύρος Καβαλλιεράτος-κιθάρα, τραγούδι, Μαριάννα Ζάχου-τραγούδι, Αποστόλης Σακκάς-μπουζούκι, Νίκος Έξαρχος-πιάνο.
Θα ακουστεί ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη “Θαλασσινά Φεγγάρια” και άλλα τραγούδια γεμάτα φεγγάρια και θάλασσα.

Σάββατο 17/8
20:00 Περιήγηση στον αρχαιολογικό χώρο μέσα απόδρώμενα χορού & ποίησης (OFF ART -Θράκα)
21:00 Η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισαςκ. Σταυρούλα Σδρόλια διαβάζει Θρύλους για Κάστρα.

21:30 Συναυλία: FAGUS(progr.-Krautrock με παραδοσιακές αναφορές)
Γιώργος Λουτρίδης – κιθάρα, Δημήτρης Μεσημέρης – μπάσο, Παύλος Σουλτούκης – τύμπανα.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here