Διήμερη εκδρομή των ΚΑΠΗ Λάρισας της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής στην Αθήνα

289

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων των ΚΑΠΗ της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων, θέλοντας να καλλιεργήσουμε και συνάμα να εμπλουτίσουμε τις γνώσεις των ηλικιωμένων για την ιστορία και τον πολιτισμό μας, πραγματοποιήθηκαν διήμερες εκδρομές στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 350 ατόμων. Τα έξοδα μετακίνησης καλύφθηκαν από την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.
Κατά τη διάρκεια της εκδρομής επισκεφθήκαμε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, το οποίο αποτελεί κέντρο πολιτισμού για την Αθήνα. Στους χώρους του φιλοξενούνται η Εθνική Βιβλιοθήκη και η Λυρική Σκηνή.
Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα υπήρξε και η επίσκεψή μας στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης, όπου ξεναγηθήκαμε και θαυμάσαμε την ομορφιά και την ανωτερότητα της αρχαιοελληνικής τέχνης. Στη συνέχεια περιηγηθήκαμε στους χώρους του Πολεμικού Μουσείου, όπου μας έγινε αναφορά στα όσα έζησε και πέτυχε ο ελληνικός στρατός στις διάφορες ιστορικές περιόδους. Τα μέλη των Δ΄ και Ε΄ ΚΑΠΗ επισκέφθηκαν τη Βουλή των Ελλήνων, ενημερώθηκαν για τον τρόπο λειτουργίας της και παρακολούθησαν συνεδρίαση της ολομέλειας.
Εκείνο που σφράγισε την επιτυχία της εκδρομής ήταν η βραδιά συνεστίασης σε κέντρο της Πλάκας. Εκεί όλοι οι εκδρομείς ξέχασαν πραγματικά τα χρόνια τους και τα άσπρα τους μαλλιά. Με μεγάλο σεβασμό και αγάπη προς την 3η ηλικία θα συνεχιστούν οι εκδρομές και τη νέα χρονιά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here