Διαγωνισμός Συγγραφής Άρθρου – «Η πόλη μου η Λάρισα: χθες, σήμερα, αύριο»

681

Το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, διά της Υπεύθυνης Σχολικών Δραστηριοτήτων, και με τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», διοργανώνει διαγωνισμό συγγραφής άρθρου, έκτασης 150 – 200 λέξεων, που απευθύνεται στην Δ΄, Ε’ & ΣΤ’ τάξη Δημοτικού με θέμα: «Η πόλη μου η Λάρισα: χθες, σήμερα, αύριο»

Στόχοι του διαγωνισμού:

• Να ενεργοποιήσει τον προβληματισμό των παιδιών, ώστε να αναδείξουν θέματα που αφορούν την πόλη μας και γενικότερα
• Να ευαισθητοποιήσει τους μαθητές και να τους εμφυσήσει το αίσθημα της συλλογικής ευθύνης, προκειμένου να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία ως ενεργοί πολίτες.

Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν:

Στο σχολικό διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές της Δ΄, Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού, όλων των σχολείων της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας. Τα άρθρα που θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό θα έχουν έκταση 150- 200 λέξεις.
Ο εκπαιδευτικός, πριν την συγγραφή του άρθρου, να προβεί σε μία συζήτηση με την τάξη του σχετικά με το θέμα του διαγωνισμού: «Η πόλη μου η Λάρισα: χθες, σήμερα, αύριο».
.
Όσα σχολεία επιθυμούν να συμμετέχουν στο διαγωνισμό συγγραφής άρθρου, παρακαλούμε να συμπληρώσουν τη σχετική φόρμα συμμετοχής που επισυνάπτεται και να την υποβάλλουν ηλεκτρονικά στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων κ. Κωνσταντίνα Χατζημίχου ( kchatzim@sch.gr ) .

Σημαντικές ημερομηνίες και παράδοση των έργων των σχολείων για την συμμετοχή τους στο διαγωνισμό

Προθεσμία υποβολής της αίτησης: 27 Μαρτίου 2019 – 10 Απριλίου 2019
Χρονική διάρκεια διαγωνισμού: 1 Απριλίου – 13 Μαΐου 2019
Προθεσμία παράδοσης των άρθρων: 16 – 17 Μαΐου 2019

Η πρώτη αξιολόγηση των άρθρων θα γίνει από το κάθε σχολείο και θα επιλεγούν μόνο 6 (έξι) άρθρα ανά σχολείο, τα οποία θα αποστέλλονται στις 16 -17 Μαΐου ταχυδρομικώς σε φάκελο στο γραφείο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης ( Δήμητρας Τσάτσου 2 και Φαρσάλων, Τ.Κ. 41335 Λάρισα. Υπεύθυνη κ. Χατζημίχου ) για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό.
Στο φάκελο θα πρέπει να εμπεριέχεται:
• μια κατάσταση με τα στοιχεία και το τηλέφωνο του κάθε σχολείου
• μια κατάσταση με τα ονόματα όλων των μαθητών που συμμετείχαν (ανεξάρτητα αν δεν έχουν επιλεγεί από το σχολείο για συμμετοχή)
• μια κατάσταση με τα ονόματα των επιλεχθέντων μαθητών, το σχολείο και η τάξη τους

Ανακοίνωση των νικητών:

Περί τα τέλη Μαΐου ή αρχές Ιουνίου θα πραγματοποιηθεί στο Μουσείο ειδική εκδήλωση, όπου θα λάβει χώρα η βράβευση των έργων σε κλίμα γιορτής με δράσεις και ανοικτά εργαστήρια.
Τα τρία καλύτερα άρθρα θα βραβευτούν και θα δημοσιευτούν στην εφημερίδα «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ», ενώ όλοι οι μαθητές που θα συμμετάσχουν θα λάβουν έπαινο. Τα βραβεία θα είναι ποδήλατο, tablet, μια δωροεπιταγή που θα εξαργυρωθεί σε βιβλιοπωλείο της πόλης και πολλά άλλα δώρα που θα κληρωθούν ανεξαιρέτως για όλα τα παιδιά την ημέρα της βράβευσης. Θα ακολουθήσει η κλήρωση δώρων για όλα τα παιδιά που θα παρευρεθούν στη γιορτή. Επίσης. τα βραβευμένα άρθρα των παιδιών που θα συμμετάσχουν στο διαγωνισμό θα εκτεθούν και θα ψηφιοποιηθούν.

.
Κριτική επιτροπή:

Η Κριτική Επιτροπή αποτελείται από εκπροσώπους του Λαογραφικού Ιστορικού Μουσείου, του Γραφείου Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας καθώς και του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here