Διαδικτυακή εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο των Πολιτών

200

Εκπαίδευση από απόσταση και Κριτική Σκέψη: “Ερωτήματα και προκλήσεις σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον”

Με αφορμή την ολοκλήρωση του προγράμματος «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση», το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων οργανώνει στις 3 Ιουνίου και ώρες 18:00-20:00 διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα: “Εκπαίδευση από απόσταση και Κριτική Σκέψη: Ερωτήματα και προκλήσεις σε ένα νέο εκπαιδευτικό περιβάλλον”.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι επιστημονικοί υπεύθυνοι του προγράμματος κ.κ. Αντώνης Λιοναράκης, Καθηγητής εξ αποστάσεως εκπαίδευσης και Κοσμήτωρ της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών του ΕΑΠ και Αλέξης Κόκκος, Ομότιμος Καθηγητής Εκπαίδευσης Ενηλίκων, και οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν βασικές αρχές της ανάπτυξης της κριτικής σκέψης μέσω της εκπαίδευσης από απόσταση, ενώ θα παρουσιαστούν επιλεγμένες εργασίες και θα γίνει διάλογος με τους συμμετέχοντες.
Να σημειωθεί ότι το πρόγραμμα «Ανάπτυξη της Κριτικής Σκέψης στην Εκπαίδευση Με χρήση της Εκπαίδευσης από Απόσταση» υλοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο Πολιτών Δήμου Λαρισαίων σε συνεργασία με το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο, την Επιστημονική Ένωση Εκπαίδευσης Ενηλίκων, την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας (ΠΕΚΕΣ), και την Επιστημονική Ένωση για την Προώθηση της Εκπαιδευτικής Καινοτομίας, τον Δεκέμβριο του 2020 – Μάϊο 2021 με τη συμμετοχή 200 εκπαιδευτών της πόλης μας.
Κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν η εφαρμογή της εκπαίδευσης από απόσταση και η ανάπτυξη της κριτικής σκέψης αξιοποιώντας δυο καινοτόμες μεθόδους, την εκπαίδευση από απόσταση και το μετασχηματισμό στερεοτυπικών αντιλήψεων. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 200 περίπου εκπαιδευτικοί το οποίο και ολοκλήρωσαν με επιτυχία.
Για την παρακολούθηση της εκδήλωσης, ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:
https://us02web.zoom.us/j/89699122134?pwd=V1cyNERPYUZHOWdkY1hyRnJ2NGtxdz09
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο πλαίσιο της «Λάρισα – Πόλη που Μαθαίνει» για την προώθηση της φιλοσοφίας της δια βίου μάθησης και υποστηρίζεται από την Διεύθυνσης Παιδικών Σταθμών και Εκπαιδευτικών Δράσεων του Δήμου Λαρισαίων- Τμήμα Διά Βίου Μάθησης.
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2410680249, 2410680250 (Τμήμα Δια Βίου Μάθησης)
E-mail: learning-city@larissa.gov.gr
Facebook: Larissa Learning City- Η Πόλη που Μαθαίνει

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here