Δεν θα διεκδικήσει την προεδρία της ΕΝΠΕ ο Κώστας Αγοραστός

352

Χωρίς να έχει λάβει ακόμη την οριστική του απόφαση, όλα δείχουν πως ο περιφερειάρχης θεσσαλίας Κ. Αγοραστός δεν θα διεκδικήσει εκ νέου τη προεδρία της ΕΝΠΕ. Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Λάρισας άφησε να διαφανεί πως προέχει για αυτόν η ουσιαστική προώθηση μεγάλων έργων της Θεσσαλίας. «Θέλω να πάρω τον Αχελωο» δήλωσε χαρακτηριστικά. Παράλληλα σημείωσε πως τον ενδιαφέρει η Επιτροπή Περιφερειών στην Ευρωπαική Ενωση.
Στο μεταξύ γράφει και σβήνει ο κ. Αγοραστός όσον αφορά τους νέους αντιπεριφερειάρχες, χωρικούς και θεματικούς, τα ονόματα των οποίων θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Κυριακή. Δωροθέα Κολυνδρίνη και Χρήστος Μιχαλάκης θεωρούνται σίγουροι για τις ΠΕ Μαγνησίας και Τρικάλων αντίστοιχα ενώ στις Π.Ε Λάρισας και Καρδίτσας φαίνεται πως θα αξιοποιηθούν δυο άτομα (ανα Π.Ε) με διετή θιετία το καθένα.
Εξι θα είναι οι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες με αρκετούς από τους σημερινούς να παραμένουν στη θέση τους καθώς έχουν συμπληρώσει μόλις οκτώ μήνες θητείας. Πάντως δεν αποκλείεται να υπάρξει αναδιοργάνωση των θεματικών ενοτήτων.
Πάντως ο περιφερειάρχης δήλωσε με νόημα πως πρώτιστο κριτήριο επιλογής θα είναι οι ικανότητες των υποψηφίων και όχι ο αριθμός των σταυρών που πέτυχαν στις εκλογές.
Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο κ. Αγοραστός και στην επιλογή του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου καθώς η θητεία του Γρηγόρη Παπαχαραλάμπους, ο οποίος και δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, κρίνεται ιδιαιτέρως ικανοποιητική και για αυτό θεωρεί επιβεβλημένη την ανάδειξη ενός προσώπου με ανάλογο κύρος.

Πηγή: ert.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here