Δ. Λαρισαίων: Συστάσεις για την αποκομιδή των απορριμμάτων

490

• Απολυμαίνονται και κλειδώνονται παιδικές χαρές

• Προειδοποιήσεις για παραβίαση απαγορεύσεων σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις

Αυξημένη υπευθυνότητα από τους πολίτες για τη διαχείριση των απορριμμάτων τους για το επόμενο διάστημα και τον επόμενο τουλάχιστον μήνα, ζητάει ο Δήμος Λαρισαίων , στο πλαίσιο της υλοποίησης μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό.
Ειδικότερα, στο σχετικό μήνυμα της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου, σημειώνονται τα εξής:
«Αγαπητοί συμπολίτες, στο πλαίσιο των συντονισμένων μέτρων και δράσεων για την αποφυγή και περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και τον αγώνα που καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της υγείας όλων μας, καλούμε όλους τους συμπολίτες μας όπως για τον επόμενο τουλάχιστον ένα (1) μήνα, να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα στην διαχείριση των απορριμμάτων τους, συμμορφούμενοι με τα ακόλουθα:

• 1. Κατεβάζουμε τα απορρίμματα από το σπίτι μας λίγο πριν την ώρα της προγραμματισμένης αποκομιδής.

2. Τοποθετούμε τα απορρίμματα καλά δεμένα σε σακούλες εντός των κάδων φροντίζοντας να παραμένουν κλειστοί.

• 3. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ: να κλαδεύουμε, να κάνουμε ανακαινίσεις και να βγάζουμε ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, έπιπλα κλπ).

Η Υπηρεσία Καθαριότητας & Ανακύκλωσης ευχαριστεί εκ των προτέρων τους δημότες για την κατανόησή τους και για την βοήθειά τους στην προσπάθεια όλων στη δύσκολη αυτή συγκυρία.»

Συνεχίζονται οι απολυμάνσεις
Παράλληλα συνεχίζεται το πρόγραμμα απολύμανσης σε κτίρια του Δήμου και εξωτερικούς χώρους. Από σήμερα ξεκίνησε η απολύμανση παιδικών χαρών, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση των εργασιών κλειδώνονται. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες.
Τέλος, υπενθυμίζεται ότι ισχύουν οι αποφάσεις του Δήμου για αναστολή λειτουργία όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων (κλειστών και ανοικτών). Η επισήμανση γίνεται γιατί σε ορισμένες μεμονωμένες περιπτώσεις διαπιστώθηκε παραβίαση των χώρων, ακόμα και φθορές στην περίφραξη. Σημειώνεται ότι η παραβίαση των μέτρων πρόληψης από τον κορωναιό, διώκεται ποινικά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ