Δ. Λαρισαίων: Καθημερινά με 9 οχήματα για πλύσεις χώρων και απολυμάνσεις

502

• Απολυμάνθηκαν στάσεις αστικού ΚΤΕΛ, χώροι ΑΤΜ, πλατείες και δρόμοι

• Ειδική παρέμβαση πραγματοποιήθηκε στα Νταμάρια της Νέας Σμύρνης

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι παρεμβάσεις καθαριότητας και απολυμάνσεων του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την αντιμετώπιση του κορωνοιού.
Σε καθημερινή βάση 9 οχήματα του Δήμου Λαρισαίων με τους αντίστοιχους εργαζόμενους βρίσκονται στο δρόμους για την υλοποίηση των παρεμβάσεων. Το πρόγραμμα εκπονείται από το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαρισαίων και υλοποιείται από εργαζόμενους και οχήματα των Διευθύνσεων Καθαριότητας, Πρασίνου και Τεχνικών Εργών, ενώ τον συντονισμό εκλ μέρους της δημοτικής αρχής, των συγκεκριμένων δράσεων έχει από την έναρξη της λήψης των πρώτων μέτρων ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Ζαούτσος.
Ηδη έχουν απολυμανθεί εσωτερικοί χώροι, ενώ παρεμβάσεις γίνονται καθημερινά σε πλατείες και δρόμους, στο κέντρο και τις συνοικίες. Ιδιαίτερα βαρύτητα δόθηκε την περασμένη εβδομάδα, σε σημεία που συγκεντρώνονται πολίτες όπως στις στάσεις του Αστικού ΚΤΕΛ, σε ΑΤΜ τραπεζών, ενώ παράλληλα πλένονται και ψεκάζονται μα απολυμαντικό υγρό και οι κάδοι απορριμμάτων.
Υπενθυμίζεται επίσης, ότι εδώ και μερικές ημέρες έχουν απολυμανθεί όλες οι παιδικές χαρές του Δήμου, οι οποίες έχουν κλειδωθεί.
Επίσης, την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε εκτεταμένη παρέμβαση στην περιοχή Νταμάρια της Νέας Σμύρνης, μετά από σχετικές υποδείξεις των αρμόδιων αρχών και του ΕΟΔΥ.
Τέλος, σημειώνεται ότι κανονικά και χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα προγράμματα αποκομιδής των απορριμμάτων.
Ο Δήμος Λαρισαίων και ειδικότερα η Διευθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης καλεί τους συμπολίτες να συνδράμουν στον αγώνα που καλούνται να δώσουν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος και την προάσπιση της υγείας όλων μας, και να επιδείξουν αυξημένη υπευθυνότητα στην διαχείριση των απορριμμάτων τους, συμμορφούμενοι με τα ακόλουθα:
• 1. Κατεβάζουμε τα απορρίμματα από το σπίτι μας λίγο πριν την ώρα της προγραμματισμένης αποκομιδής.

2. Τοποθετούμε τα απορρίμματα καλά δεμένα σε σακούλες εντός των κάδων φροντίζοντας να παραμένουν κλειστοί.

• 3. ΑΠΟΦΕΥΓΟΥΜΕ: να κλαδεύουμε, να κάνουμε ανακαινίσεις και να βγάζουμε ογκώδη απορρίμματα (στρώματα, έπιπλα κλπ).

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ