Δ. Λαρισαίων : Ενίσχυση παλιών και λειτουργία νέων Wifi hot spot σε πλατείες, πάρκα από το πρόγραμμα WIFI4EU

246

Σε εγκατάσταση νέων Wifi Hot spot και σε ενίσχυση ήδη λειτουργούντων, προχώρησε ο Δήμος Λαρισαίων, μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος «WIFI4EU».

Ο Δήμος Λαρισαίων συμμετείχε επιτυχώς – κατόπιν και των σχετικών τεστ που πραγματοποιήθηκαν – στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα» και αξιοποιώντας το «κουπόνι» του προγράμματος οι υπηρεσίες του Δήμου Λαρισαίων και συγκεκριμένα το Τμήμα Υποστήριξης Πληροφοριακών Συστημάτων και Επικοινωνιών της Διεύθυνσης Επιχειρησιακού Σχεδιασμού, σε συνεργασία με την εταιρεία e-Trikala Α.Ε. εγκατέστησαν σημεία WiFi hot spot, με βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά στα παρακάτω σημεία :

-Πάρκο Χρωμάτων (πρώην Χατζηχαλάρ) : 50Mbps

-Φρούριο, Πλατεία Λαμπρούλη, με κάλυψη από δύο σημεία : 24Mbps (υπήρξε αδυναμία παρόχου να υποστηρίξει μεγαλύτερες ταχύτητες), επίκειται σύντομα αναβάθμιση σε 100 Mbps, σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.

-Πλατεία Ταχυδρομείου με κάλυψη από δύο σημεία : 100Mbps (αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου μας), σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.

-Πλατεία Ρήγα Φεραίου (πρώην Νομαρχίας): 100Mbps (αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου μας)

-Περιοχή Α’ Αρχαίου θεάτρου με κάλυψη δύο σημείων : 100Mbps (αξιοποιώντας το δίκτυο οπτικών ινών του Δήμου μας)

-Μύλος του Παπά : 50 Mbps, σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.

-Κοινότητα Τερψιθέας : 24 Mbps (αδυναμία παρόχου να υποστηρίξει μεγαλύτερες ταχύτητες) , σε αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού.

Μέριμνα του Δήμου μας, της Δημοτικής Αρχής και των υπηρεσιών, είναι να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και να υπάρχει συνεχής επέκταση και βελτίωση των τεχνικών χαρακτηριστικών του δικτύου μας, ώστε να εναρμονίζεται με τις συνεχώς αυξανόμενες απαιτήσεις σε υπηρεσίες ΤΠΕ, την εξοικείωση των πολιτών σε αυτές και την εξυπηρέτηση μέσω αυτών, σε αναμονή και των νέων εφαρμογών εξυπηρέτησής τους, που αναμένεται σε σύντομο χρονικό διάστημα να τεθούν σε εφαρμογή.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here