Δ. Λαρισαίων: Ξεκινούν τη Δευτέρα εργασίες στην περιοχή Πλατείας Λαού και Δημ. Ωδείου

117
DCIM100GOPROGOPR0985.JPG

• Για την ενοποίηση του ποδηλατοδρόμου της ανακατασκευασμένης Ογλ με την ανακτασκευασμένη Βενιζέλου
• Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν χωρίς να υπάρξει διακοπή κυκλοφοριας

Συνεχίζονται από την ερχόμενη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, οι παρεμβάσεις του Δήμου Λαρισαίων στο πλαίσιο του μεγάλου έργου για «ανακατασκευή των οδών Κύπρου, Νικηταρά, Αυξεντίου, 23ης Οκτωβρίου, Βενιζέλου». Οι παρεμβάσεις που προγραμματίζονται το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθούν επι της Βενιζέλου (περιοχή της πλατείας Λαού, πλατείας Αγίου Βησσαρίωνα) και μπροστά από το Γενί Τζαμί.

Σύμφωνα με τη μελέτη, ο ποδηλατόδρομος της οδού Ογλ θα συνεχιστεί μπροστά από το Γενί Τζαμί , όπου θα κατασκευαστεί νέο διαπλατυσμένο πεζοδρόμιο, θα διέρχεται από το νέο διαπλατυσμένο βόρειο πεζοδρόμιο που θα κατασκευαστεί στην πλατεία Λαού και θα συνδεθεί με τον ήδη κατασκευασμένο ποδηλατόδρομο της οδού Βενιζέλου στην οδό Ολύμπου. Ανακατασκευή θα γίνει και στο πεζοδρόμιο της πλατείας Αγίου Βησσαρίωνα, όπου θα οριοθετηθούν θέσεις λεωφορείων και θέσεις στάθμευσης ΑΜΕΑ.

Ο διαχωρισμός της κυκλοφορίας στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Βενιζέλου θα γίνει με την κατασκευή νέας τριγωνικής νησίδας, η οποία θα επεκταθεί έως την οδό ΟΓΛ, ώστε να εξασφαλιστούν οι απαραίτητες συνθήκες για την κατασκευή διάβασης πεζών.

Η πρόοδος των εργασιών θα είναι σταδιακή, ώστε να μην διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Βενιζέλου, η οποία στην τελική της μορφή θα είναι με δύο λωρίδες κυκλοφορίας οχημάτων.

Ήδη ξεκίνησε η τοποθέτηση περίφραξης ώστε να απομακρυνθούν τα σταθμευμένα οχήματα και να εξασφαλιστεί χώρος για την προσκόμιση των απαραίτητων υλικών και χωματουργικών μηχανημάτων ώστε οι εργασίες να ξεκινήσουν απρόσκοπτα σύμφωνα με τον προγραμματισμό και ταυτόχρονα να εκτελεστούν οι εργασίες οριοθέτησης (χάραξης) των νέων πεζοδρομίων της οδού με ασφάλεια για το προσωπικό που εργάζεται.

Οι προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν από την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2022 έως και την Παρασκευή 6 Ιανουαρίου καθ’ όλο το 24ωρο.

DCIM100GOPROGOPR0991.JPG

DCIM100GOPROGOPR0976.JPG

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here