«Χρυσό» έγινε Tυρναβίτικο τυρί στην Ιταλία

275

Πηγή: eleftheria.gr,

Του Κώστα Τσόλα

Το Χρυσό βραβείο απέσπασε στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό «World’s Cheese Awards 2019» το τυροκομείο της οικογένειας Γκάνα που εδρεύει στον Τύρναβο.

Ο διαγωνισμός διεξήχθη στο Bergamo της Ιταλίας στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Συνολικά συμμετείχαν 3.804 τυριά από όλο τον κόσμο, σπάζοντας έτσι κάθε προηγούμενο ρεκόρ συμμετοχών και κάνοντας και τη δουλειά των 260 κριτών ακόμα πιο δύσκολη. Οι κριτές δεν είχαν γνώση των εταιρειών και την προέλευση αυτών που συμμετείχαν στον διαγωνισμό και ψήφιζαν ανάλογα με την εμφάνιση, τη σύσταση και τη γεύση των τυριών.
Η Ελλάδα απέσπασε συνολικά 29 βραβεία, 4 χρυσά, 10 αργυρά και 15 χάλκινα. Ανάμεσα στα 4 χρυσά από τον νομό Λάρισας ήταν και το εξαιρετικό προϊόν της οικογένειας Γκάνα «αιγοπρόβειο παραδοσιακό τυρί σε τσαντίλα».
Ακολουθώντας πιστά τη βλαχική παράδοση, κατάφερε να διακριθεί και να αναδειχθεί ακόμα περισσότερο κάνοντας και την τοπική κοινωνία ευρέως γνωστή με αυτή τη διάκριση.
Σπουδαία επιτυχία λοιπόν για τον τόπο μας και τη χώρα μας. Ελπίδα όλων είναι και άλλα παραδοσιακά τυροκομεία να ακολουθήσουν το παράδειγμα της οικογένειας Γκάνα, που στόχο έχει την ποιότητα, όπως αποδείχτηκε, εκτιμήθηκε και στο τέλος βραβεύτηκε χρυσά.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here