Χρηματοδοτούνται πέντε δήμοι της Λάρισας για τα αδέσποτα ζώα

373

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση (Φ.Ε.Κ. Β’ 5821/24.12.2018) καθορισμού των Δήμων και των Συνδέσμων Δήμων που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης για τη λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την υλοποίηση των ενεργειών διαχείρισής τους, με την οποία επιπλέον προσδιορίζεται το ύψος χρηματοδότησης για το 2018.
Η ΚΥΑ έρχεται σε συνέχεια εκείνης του Σεπτεμβρίου και όριζε τις προϋποθέσεις, τις επιλέξιμες δαπάνες και τη διαδικασία της εν λόγω χρηματοδότησης.
Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται τελικά σε 600.000,00 ευρώ.
Σημειώνεται ότι ποσοστό 27,5% επί του συνόλου των επιλέξιμων δαπανών, ήτοι έως 497.321,58 €, αφορά δράσεις βελτίωσης υφιστάμενου καταφυγίου και ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς, ενώ ποσοστό 19,86% (δηλαδή 102.667,97 €) τη σίτισή τους
Η ΚΥΑ των κ.κ. Αλ. Χαρίτση, Γ. Χουλιαράκη, Στ. Αραχωβίτη και Ολ. Τελιγιορίδου αναφέρει αναλυτικά τα δικαιολογητικά που οι δικαιούχοι χρηματοδότησης υποβάλλουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, μαζί με το Αίτημα καταβολής του εγκριθέντος ποσού, σημειώνοντας πως τυχόν υπόλοιπα των επιμέρους χρηματοδοτήσεων, που δεν θα χρησιμοποιηθούν από τους Φορείς, θα επιστρέφονται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Tα ποσά με τα οποία χρηματοδούνται οι πέντε δήμοι της Λάρισας (Αγιάς, Ελασσόνας, Κιλελέρ, Λαρισαίων, Φαρσάλων) αποτυπώνονται στον παρακάτω πίνακα:

Πηγή: airetos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here