Χωματερή δίπλα σε… σχολείο!

461

Θλιβερή, τουλάχιστον, είναι η εικόνα πλησίον του Γυμνασίου-Λυκείου στο Δομένικο Ελασσόνας, από τα βουνά μπάζων που έχουν συσσωρευτεί.

Ο χώρος που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από το σχολείο έχει μετατραπεί σε χώρο εναπόθεσης μπάζων, αφού ορισμένοι επιλέγουν να τα αποθέσουν εκεί αντί να ειδοποιήσουν τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου. Παλιά στρώματα, τηλεοράσεις, οικοδομικά υλικά, συσκευασίες φυτοφαρμάκων και σε κάποιες περιπτώσεις και οικιακά σκουπίδια (κουτάκια αναψυκτικών, συσκευασίες απορρυπαντικών κ.ά.) καταλήγουν στην αυτοσχέδια χωματερή.

Κάτοικος της περιοχής (τα στοιχεία της είναι στη διάθεση της «Ε») αγανακτισμένη από το θέαμα αλλά και προβληματισμένη, καταγγέλλει στην «Ε» όχι τις αρχές αλλά τους κατοίκους που ευθύνονται γι’ αυτήν την κατάσταση. «Δεν ευθύνεται ο Δήμος για το γεγονός ότι ορισμένοι δεν σέβονται το περιβάλλον και το γεγονός ότι μολύνουν με σκουπίδια ένα χώρο που βρίσκεται δίπλα σε σχολείο. Καθημερινά από αυτό το σημείο περνούν μαθητές για να πάνε στο σχολείο τους. Έχουν άραγε αναλογιστεί πόσο επικίνδυνο είναι για τα παιδιά αλλά και πόσο άσχημη είναι η εικόνα; Έχουμε ένα χωριό πανέμορφο και ένα σχολείο κόσμημα, αλλά δυστυχώς επικρατεί αδιαφορία. Η ευθύνη βαραίνει εκείνους που χωρίς δεύτερη σκέψη ξεφορτώνονται τα σκουπίδια τους όπου βρουν. Όλα ξεκινούν από τον πολίτη» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η «Ε» επικοινώνησε και με τον διευθυντή του σχολείου κ. Αστέριο Φανίκο, ο οποίος παραδέχεται ότι πράγματι υπάρχει πρόβλημα και υπήρξαν γονείς οι οποίοι διαμαρτυρήθηκαν και στη διεύθυνση του σχολείου. «Είναι γεγονός ότι ο χώρος περιστασιακά χρησιμοποιείται για την απόθεση μπάζων. Συνέβη και πέρυσι. Εδώ και ένα μήνα παρατηρείται και πάλι το ίδιο φαινόμενο. Ευτυχώς δεν είναι οικιακά απορρίμματα να έχουμε και άλλα προβλήματα. Φυσικά είναι λυπηρό και αντιαισθητικό ως θέαμα. Είναι μόλις 100 μέτρα από το σχολείο. Εδώ είναι χώρος παιδείας και δεν αρμόζει αυτή η εικόνα» αναφέρει χαρακτηριστικά. Παράλληλα, σημειώνει ότι ήδη επικοινώνησε με τις αρχές του τόπου γνωστοποιώντας το πρόβλημα και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα θα λυθεί.


ΝΑΤΑΣΑ ΠΟΛΥΓΕΝΗ

Πηγή: eleftheria.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here