Χαρακόπουλος: Σκληρό το τίμημα του βέτο για Καραμανλή!

463

«Θέλω εξ αρχής ναδηλώσωότι,διαβάζοντας το βιβλίο τουΝίκου Στέφουαισθάνομαιπραγματικά υπερήφανοςπου υπηρετώως βουλευτήςτην Νέα Δημοκρατία.Μέσαστις σελίδες του συναρπαστικού πονήματος του φίλου δημοσιογράφου,καθίσταταιεμφανέςτο βασικό διαχρονικό στοιχείοτης παράταξής μας.Εννοώτο βαθύταταεμπεδωμένοπατριωτικό της DNA.Αυτό που την κάνει να διαφέρει απ’ αυτούς που ως κύμβαλααλαλάζονταπωλούνυπερπατριωτισμό για να στήσουν πολιτικές καριέρες».Τα παραπάνω τόνισε οτομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςπαρουσιάζοντας στο κατάμεστο Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο της Λάρισας το βιβλίο του δημοσιογράφου κ. Νίκου Στέφου«Ώρα Ελλάδος, Βουκουρέστι…».
Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι το «Βουκουρέστι του2008 δεν ήταν μια αποκοτιά της στιγμής πουτόλμησεένας πρωθυπουργόςενάντια σε θεούς και δαίμονες.Ήταν το βαρύ αίσθημα ευθύνης και χρέους που ένοιωθε οΚώστας Καραμανλήςστις πλάτες του, όχι μόνον για το σήμερακαι το αύριο, αλλά και για το χθες.Αυτό που περιέγραφεστους συνεργάτες τουως τα φαντάσματα των ηρώωνπρογόνων μας.Που δεν επέτρεπαν το λάθος,τη δειλία,την υποχώρηση από τα ιστορικά μας δίκαια για την Μακεδονία.Ακόμη και εάνη απόφαση αυτή,θα κατέληγε σε ένατίμημασκληρό,τόσο για τον ίδιο,όσοκαιγια τη χώρα-κάτι που το γνώριζε ακόμη και τη στιγμή του θριάμβου».

Μετά το βέτο τα δήθεν σκάνδαλα…
Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κάλεσε τους παραβρισκόμενους να αναρωτηθούν «τισυνέβη το 2008 και τι 2018.Γιατί τότε οι Έλληνες αισθάνθηκαν περήφανοι για την κυβέρνησή τους, που τόλμησε να τα βάλει ακόμη και με την υπερδύναμη,για χάρη της αλήθειας και τωνεθνικώνδικαίων.Γιατί τώρα,μια άλλη κυβέρνηση, αυτών που από τα αριστερά και τα δεξιά,δήθενξιφουλκούσαν εναντίον των ξένων δυναστών,αγνόησε επιδεικτικά τον ελληνικό λαό,προσκύνησε τον διεθνή παράγοντα,καιυπέγραψεμιαεθνικά επιζήμιασυμφωνία.Μια συμφωνία,που παραδίδειταυτότητα, γλώσσα και ιστορία της Μακεδονίας –για να πάρει σε αντάλλαγμαμισήυποψηφιότητα για Νόμπελ καιτα προσωρινά εύσηματων διεθνών κέντρων που προωθούν τα δικά τους συμφέροντα και δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για τις δικές μας ευαισθησίες, όπως καταδεικνύεται από τους αποκαλυπτικούςδιαλόγους που παραθέτει ο συγγραφέας.
Γιατί, ακόμη,μετά από το Βουκουρέστι,ο Καραμανλήςδέχθηκε μια τέτοια ανελέητη επίθεση,όταν,όπως γράφει οΣτέφος,“λες και υπήρχε ένα αόρατο χέριπου συντόνιζε μεθοδικά όλη αυτήν την εκστρατεία αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης”.
Αλλεπάλληλαταδήθεν σκάνδαλα που μονοπωλούσαν τα δελτία των 8, τα οποία στη συνέχεια κατέπεσαν και λησμονήθηκαν, αφήνοντας, όμως,το στίγμα τους σε αθώους ανθρώπους,όπως ο αείμνηστοςΓιάννης Αγγέλου, διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή, που έφυγε με την πικρία της συκοφαντίας και του διασυρμού του ονόματός του.Ή ο παριστάμενοςΘοδωρής Ρουσόπουλος,που αντιμετώπισε με ιώβειο υπομονή τη διαβολή και τα αισχρά χτυπήματα για το δήθεν σκάνδαλο τουΒατοπεδίου, που τον οδήγησε εκτός πολιτικής για μια δεκαετία.
Χαίρομαι γιατί χθες οπρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε γνωστή την απόφαση του Θοδωρή νασυστρατευθείκαι πάλι κατερχόμενος ως υποψήφιος βουλευτής της παράταξης.Και πιστεύω ότι οι πολίτες θα επιβραβεύσουν το ήθος του.
Γιατί, όμως, μετά το Βουκουρέστι από τα δήθεν σκάνδαλα φτάσαμε μέχρι τα θλιβερά γεγονότα του Δεκεμβρίου του 2008; Θαμάθουμεποτέαν καιποιος βρισκόταν πίσωαπό αυτά;».

Εφαλτήριο μειονότητας…
Το στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι «στις Πρέσπες δεν λύθηκαν τα προβλήματα για την Ελλάδα, αλλά δημιουργήθηκαν νέα, πιο επικίνδυνα, την ώρα που απωλέσαμε το όπλο της πίεσης για την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ». Η συμφωνία «συνιστάστην πραγματικότητα το ιδανικότερο εφαλτήριο ενός ανιστόρητου αλυτρωτισμού εκ μέρους των σκοπιανών, που έχουν τη στήριξη διαφόρων κύκλων.Το είδαμε,άλλωστε,πρόσφατα με το ρεπορτάζ του BBC, με ανάλογο του Σπούτνικ, με δηλώσεις συγκεκριμένων κύκλων στη χώρα, που ζητούναναγνώριση μειονότητας στην Ελλάδα. Ιδού τα επίχειρα του πολιτικού τυχοδιωκτισμού των δυνάμεων του λαϊκισμού. Και, δυστυχώς, φαίνεταιότι είμαστε ακόμη στην αρχή».
Ο Λαρισαίος βουλευτής και συγγραφέας υπογράμμισε ότι «εμείς στηΝΔ δενκαταθέτουμε τα όπλα. Παρά τα δυσμενή τετελεσμένα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι θα αγωνισθεί να αμβλύνει τις συνέπειες της Συμφωνίας.Και έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτή δεν μας δεσμεύει για την ένταξη των Σκοπίων στην ΕΕ. Η Ελλάδα διατηρεί το δικαίωμα να θέτει βέτο στον μακρύ δρόμο του γειτονικού μας κράτους για μια σειρά από ζητήματα που θίγουν τα εθνικά μας συμφέροντα.
Αλλά και στο εσωτερικό οφείλουμε να ανασκουμπωθούμε.Γιατί η Μακεδονία, όπως και στις αρχές του 20ού αιώνα λειτούργησε ως σημείο αφύπνισης σε έναν ελληνισμό που είχε και τότε βυθιστεί στην κρίση και στην εσωστρέφεια, έτσι και σήμερα μπορεί να αποτελέσει τον καταλύτη μιας νέας αρχής για τον τόπο.Τούτο σημαίνει πρωτίστως στροφή στην ενίσχυση της εθνικής μας ταυτότητας, της ιστορικής συνέχειας,σε κάθε τομέα της δημόσιας ζωής και κυρίως στις νέες γενιές, που όπως έδειξαν οι κινητοποιήσεις του 2018 καταρρίπτουν την αντίληψη ότι είναιαπολίτικες. Όταν η πατρίδα κινδυνεύει ξέρουν να σηκώνουν τη σημαία ψηλά.
Τελειώνοντας, θέλω να πω ότι είναι βέβαιος πωςτο 2008, έχει ήδη λάβει τη θέση του στην σύγχρονη ιστορία μας και οι πρωταγωνιστέςεκείνηςτης περιόδου,προεξάρχοντοςτου Κώστα Καραμανλή έχουν αφήσει τοανεξίτηλοστίγμα τους στην ελληνική κοινωνία καιμια πολύτιμη παρακαταθήκη για τοαύριο».
Για το βιβλίο μίλησαν επίσης ο πρώην υπουργός κ. Θοδωρής Ρουσόπουλος, οβυζαντινολόγος κ. Χαράλαμπος Στεργιούληςκι ο συγγραφέας, ενώ τη συζήτηση συντόνισε οδιευθυντής της «Θεσσαλία Τηλεόραση» κ. Γιάννης Κολλάτος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here