Χαρακόπουλος: Η τιμή στον δεσπότη μας αντανακλάται και στη Λάρισα

6225

«Η αναγόρευση του επισκόπου Λαρίσης και Τυρνάβου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών συνιστά πράξη αναγνώρισης της υψηλής ακαδημαϊκής του κατάρτισης, αλλά και επισφράγιση του σημαντικού ποιμαντικού έργου που διακονεί στην Μητρόπολή του. Ταυτοχρόνως, όμως η τιμή προς το πρόσωπο του δεσπότη μας αντανακλάται και στην Λάρισα, η οποία δικαίως μπορεί να υπερηφανεύεται για τον ποιμενάρχη της. Μαζί με τα συγχαρητήριά μου προς τον Σεβασμιώτατο θέλω να εκφράσω και τις ευχές μου να του δίνει ο Θεός μακροημέρευση και φώτιση ώστε να επιτελεί πάντοτε με συνέπεια και αποτελεσματικότητα την αποστολή του». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά το πέρας της τελετής αναγόρευσης του Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Θρησκειολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Σημειώνεται ότι την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος, δεκάδες αρχιερείς και ιερωμένοι, βουλευτές και εκπρόσωποι της αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας και πολίτες. Στο τέλος της τελετής, ο τιμώμενος Επίτιμος Διδάκτωρ Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου ανέπτυξε την ομιλία του με θέμα: «”Οὐδὲν γάρ οὕτως ἴδιόν ἐστι Χριστιανοῦ, ὡς το εἰρηνοποιεῖν” (Μ. Βασιλείου, Ἐπιστολή 114, PG 32, 528B)».

Εποχή συγχύσεων
Ο Θεσσαλός πολιτικός στη δήλωσή του σημείωσε επίσης ότι «όλα τα προηγούμενα χρόνια είχα τη τύχη να συνεργαστώ με τον δεσπότη μας και να διαπιστώσω την ικανότητά του να συνδυάζει αρμονικά το πνευματικό έργο που καλείται να επιτελέσει με τα άμεσα κοινωνικά ζητήματα, για τα οποία ουδέποτε διστάζει να λαμβάνει θέση. Κι αυτό είναι κάτι πολύ σημαντικό σε μια εποχή συγχύσεων, όπου ακούγονται διάφορες αποπροσανατολιστικές φωνές, δήθεν με την “ευλογία” της Εκκλησίας. Ιεράρχες όπως ο κ. Ιερώνυμος αναβαθμίζουν το κύρος της Εκκλησίας και στερεώνουν τον ρόλο της ως δύναμη συνοχής και προόδου στην ελληνική κοινωνία».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ