“Μπίζνες και με τους μετανάστες κ.Καλογιάννη;”

40

Σύμφωνα με δημοσίευμα έγκυρου ειδησεογραφικού site, το Σώμα Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, προχώρησε σε έλεγχο της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Λαρισαίων, της ΔΗ.Κ.Ε.Λ., όπου διαπίστωσαν απίθανα πράγματα! Όπως για παράδειγμα, σωρεία απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων εργαζομένων, οι οποίες δεν αναρτήθηκαν καν στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ»!Γεγονός που για τους αρμοδίους της επιχείρησης, σύμφωνα με το νόμο, σημαίνει βαρύ πειθαρχικό παράπτωμα!
Θυμίζουμε ότι ο νόμος προβλέπει πως «η μη ανάρτηση ή η μη έγκαιρη ανάρτηση στο διαδίκτυο των πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 2 του παρόντος συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα για το όργανο που την εξέδωσε ή για τον υπάλληλο που έχει την ευθύνη για την ανάρτηση». Η ΔΗΚΕΛ έχει την ευθύνη υλοποίησης για Πρόγραμμα «Μίσθωσης διαμερισμάτων για αιτούντες άσυλο στη Λάρισα – ESTIA ΙΙ» σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες: Παροχή σε περίπου 600 ωφελούμενους πρόσφυγες και αιτούντες άσυλο από την έναρξη του προγράμματος ΕΣΤΙΑ τον Οκτώβριο του 2017 έως και σήμερα, στέγασης και ολοκληρωμένης βοήθειας, συμπεριλαμβανομένης ψυχοκοινωνικής υποστήριξης, διερμηνείας, μεταφοράς ωφελούμενων, συνοδείας, ιατρικής βοήθειας και νομικής υποστήριξης για θέματα ασύλου.
Θα περιμέναμε άμεση διάψευση των καταγγελιών και την ταυτόχρονη δημοσιοποίηση της έκθεσης από τον κ.Καλογιάννη, από όπου δεν θα προκύπτουν τα βαρύτατα ποινικά αδικήματα της διοίκησης της ΔΗΚΕΛ. Όμως, όπως σε κάθε αντίστοιχη καταγγελία, δεν υπήρξε καμία αντίδραση. Πλήρης αφωνία. Επειδή τα δημοσιεύματα συνεχίζονται με παράθεση στοιχείων, το γεγονός της μη αντίδρασης προκαλεί εύλογα ερωτήματα. Για να μην πλανώνται βαρύτατες σκιές στην διαχείριση δημοσίου χρήματος και για να μην υπάρχουν φωνές για «Μπίζνες με τους μετανάστες» με την προνομιακή μεταχείριση «ημετέρων», η Δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» θα ζητήσει στην σημερινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, την εκτός ημερησίας συζήτηση για το θέμα και θα αναμείνει με ανυπομονησία τις απαντήσεις του κ. Καλογιάννη.

Κώστας Βαϊούλης
Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης
«Λαρισαίων Κοινόν»

 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here