Αθώος ομόφωνα παραπληγικός Λαρισαίος για βιασμό ανήλικου

515

Αθώο έκρινε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου έναν 55χρονο κάτοικο Λάρισας, που κατηγορούνταν για βιασμό και αποπλάνηση ανηλίκου ρομ, καθώς αποδείχτηκε ότι είναι ανάπηρος, καθηλωμένος σε καρότσι και ανίκανος σεξουαλικά, ενώ η ιατροδικαστική έκθεση του, σήμερα 19χρονου θύματος δεν έδειξε κακοποίηση.
Η υπόθεση φέρεται να εξελίχθηκε στη Λάρισα και συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ. Μαρίνας το 2013 και τον Οκτώβριο του 2014. Ο 55χρονος, που ήταν κρατούμενος στις φυλακές, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, κατηγορούνταν για αποπλάνηση και βιασμό ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη και δεν έχει υπερβεί τα 14, κατ’ εξακολούθηση.
Ως μάρτυρες στο Δικαστήριο κατέθεσε ο 19χρονος σήμερα και ο πατέρας του που υποστήριξαν ότι έγιναν οι πράξεις σε βάρος του ανήλικου τότε παιδιού, όπως και ένας οικογενειακός φίλος τους, που ήταν μπροστά όταν ο ανήλικος τότε εξιστόρησε στον πατέρα του τι είχε συμβεί από τον άνδρα. Σύμφωνα με την υπεράσπιση του κατηγορουμένου το θύμα έπεσε σε αντιφάσεις αναφορικά με τον τρόπο που έγιναν οι υποτιθέμενες πράξεις, σε ερωτήσεις από τους δικαστές.
Από την πλευρά του ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες, είπε ότι γνώριζε το παιδί αλλά δεν έκανε τις πράξεις για τις οποίες κατηγορείται. Ο συνήγορος υπεράσπισης κατέθεσε ότι ο 55χρονος, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε παίρνει αναπηρική σύνταξη από το 2013 και από τότε είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό αμαξίδιο, ενώ προσκόμισε ιατρικές γνωματεύσεις, σύμφωνα με τις οποίες είναι ανίκανος σεξουαλικά.
Ο εισαγγελέας έδρας πρότεινε την αθώωση που κατηγορούμενου, λόγω των κινητικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, αλλά και για το γεγονός ότι η ιατροδικαστική έκθεση του ανηλίκου δεν έδειξε σημάδια κακοποίησης.
Τελικά το ΜΟΔ Βόλου μετά από διακοπή περίπου 40 λεπτών, κήρυξε ομόφωνα αθώο τον κατηγορούμενο.

Πηγή: magnesianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here