Αθώος από τις κατηγορίες βιασμού και ληστείας 24χρονος Λαρισαίος – Η περιπέτειά του τον οδήγησε στο ψυχιατρείο

572

Ομόφωνα αθώος κρίθηκε χθες από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου 24χρονος Λαρισαίος, που κατηγορούνταν για βιασμό και ληστεία εις βάρος 18χρονου συμπολίτη του, στις  19 Απριλίου του 2018.

Ο 24χρονος, που μετά την απολογία του στον ανακριτή είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, αντιμετώπιζε  δύο κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και δύο αντίστοιχες πλημμεληματικού. Οι κακουργηματικές κατηγορίες ήταν της ληστείας και του βιασμού και οι πλημμεληματικές της διάθεσης ναρκωτικών ουσιών χωρίς κέρδος και της κατοχής ναρκωτικών ουσιών για αποκλειστική χρήση.

Κρίθηκε αθώος ομόφωνα χθες για όλες τις κατηγορίες, ενώ την απαλλαγή του είχε προτείνει και ο εισαγγελέας, που ανέφερε μεταξύ άλλων στην εισήγησή του ότι δεν προέκυψαν οι πράξεις του βιασμού και της ληστείας, ενώ δεν προέκυψε και η κατηγορία της κατοχής ναρκωτικών ουσιών. Πάντως ο εισαγγελέας πρότεινε την μετατροπή της κατηγορίας της ληστείας σε κλοπή.

Υπέρ της απαλλαγής του κατηγορούμενου τάχθηκε και ο συνήγορος υπεράσπισής του, που τόνισε πως στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου είχε μεταφερθεί το φερόμενο ως θύμα (18χρονος) αμέσως μετά το περιστατικό, δεν είχαν διαπιστωθεί από τους γιατρούς κακώσεις από χτυπήματα, ούτε από μαστίγωμα, ενώ και από την ιατροδικαστική εξέταση στην Κοζάνη δεν είχε διαπιστωθεί παρά φύση συνουσία. Επίσης απέρριψε την κατηγορία της κλοπής, καθώς, όπως τόνισε, δεν υπήρξε δόλος, παρά μόνο μια οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο.

Ο συνήγορος ανέφερε ακόμη πως ο 24χρονος αμέσως μετά το περιστατικό είχε νοσηλευτεί για ένα μήνα σε ψυχιατρική κλινική και έχει κλονιστεί η υγεία του.

Τις κατηγορίες αρνήθηκε στην απολογία του και ο 24χρονος, που τόνισε πως είχαν μεταξύ τους μια οικονομική διαφορά 100 ευρώ, για ένα ποδήλατο.

Η υπόθεση εκτυλίχθηκε στις 19 Απριλίου του 2018, στις 9.30’ το βράδυ,  όταν ο 18χρονος Λαρισαίος κατήγγειλε τον βιασμό του από τον 24χρονο  στο σπίτι του, στην περιοχή του Αγ. Βελισάριου Λάρισας. Σύμφωνα με την κατάθεση που είχε δώσει, το συμβάν άρχισε σε πλατεία της Λάρισας, εκεί όπου οι δύο νεαροί βρέθηκαν σε κοινή παρέα. Εκεί, σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα του 18χρονου, ο 24χρονος του άρπαξε με τη βία την αστυνομική του ταυτότητα. Λίγο μετά, με την πρόφαση να του την επιστρέψει, τον έπεισε να μεταβεί στο σπίτι του. Όπως ισχυρίστηκε ο καταγγέλλων, εκεί του πήρε με τη βία και το κινητό τηλέφωνο, ενώ σε δωμάτιο του σπιτιού τον βίασε.

Ο εισαγγελέας στην πρότασή του επισήμανε ακόμη ότι κατηγορούμενος και φερόμενος ως θύμα γνωρίζονταν μεταξύ τους, δεν άσκησε ο 24χρονος βία εις βάρος του 18χρονου, τόσο στο πάρκο όπου βρίσκονταν, όσο και στο σπίτι όπου μετέβησαν κατόπιν, ούτε στον ανελκυστήρα, όπου φέρεται να του αφαίρεσε 5 ευρώ και το κινητό του τηλέφωνο αξίας 50 ευρώ. Στη δίκη κατέθεσαν ένας αστυνομικός, η αδελφή και μία φίλη του κατηγορούμενου, η θεία και η μητέρα του φερόμενου ως θύματος και η μητέρα του κατηγορούμενου.

Σημειώνεται πως η δίκη είχε αναβληθεί ήδη δύο φορές στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο (Κακουργιοδικείο) Βόλου.

Πηγή: e-thessalia.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ